Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "ASWH niet op zestien opvangen"

IJsselmeervogels neemt het zaterdag in haar eerste uitwedstrijd van de Derde divisie op tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. Beide ploegen speelden vorige week met 0-0 gelijk. De Ambachters kwamen in Sneek, tegen ONS, tot een doelpuntloos gelijkspel. De Rooien zagen eveneens na 90 minuten de brilstand nog op het scorebord. IJsselmeervogels Media beschouwt ook deze week voor met trainer Sandor van der Heide.

ASWH is voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag uitgebreid geanalyseerd. "Ze spelen in balbezit in een 4-2-2-2-formatie. Dus met een vierkant in plaats van een ruit op het middenveld. We zullen proberen ze niet in dat systeem te laten komen, door vroeg druk te zetten. Ze beschikken met onder meer Peter de Lange over de nodige kopkracht voorin, dus we moeten ze niet op de zestien op gaan vangen."

Van der Heide zal zaterdag weer kunnen beschikken over Ali Akla, al kwam Ferry Meijdam juist in de lappenmand. "Ali is tegen Sparta Nijkerk geblesseerd geraakt. Met ook nog een week ziekte is hij er drie weken tussenuit geweest. Donderdag heeft hij voor het eerst voluit getraind. Wel missen we Ferry (Meijdam) en Wouter (de Graaf) met een enkelblessure en is Justin (Rood) nog steeds geblesseerd aan zijn knie." 

Ali Akla: hopelijk weer van de partij

 Terugkijkend op afgelopen zaterdag was Van der Heide niet tevreden over de eerste helft tegen Stedoco. "De eerste helft speelden we te traag. Dat was niet goed", aldus Van der Heide, die dan ook weinig kon met de kritiek op de (papieren) formatie. "Hier wil men graag terugvallen op 4-4-2 als het niet lekker loopt. Ik verwacht van een buitenspeler ook niet dat hij continu een actie maakt, maar ook de combinatie zoekt met de opgekomen back. De back wordt dan eigenlijk buitenspeler, waardoor de tactiek soms uitmondt in 4-4-2."

Veel positiever is de Fries over de tweede helft tegen de ploeg uit Hoornaar. "In de tweede helft speelde er maar één ploeg voor de winst. Je merkte dat ook aan het publiek. Het publiek ging er achter staan en wilde zo nu en dan de bal de goal wel in schreeuwen. Dat is mooi om te zien, want dat hebben we hier lang niet meer gehad."

Tenslotte kijkt Sandor van der Heide ook uit naar de Vrijwilligersavond, waarbij een groot aantal leden van staf en selectie als barpersoneel aanwezig zal zijn. "Dit soort avonden zijn gewoon heel belangrijk voor de club. Ik vind het ook heel normaal dat wij daar dan ook bij zijn. Niet alleen om achter de bar te staan, maar ook om lekker vrijblijvend een rondje te maken en met mensen te praten. Maar eerst gaat de focus op de wedstrijd tegen ASWH." Ook zal die avond overigens de Speler van het Jaar 2015-2016 bekend worden gemaakt.

De wedstrijd tegen ASWH vangt zaterdag op Sportpark Schildman aan om 15:00 uur en staat onder leiding van de heer T. de Gast. Mocht u met eigen vervoer afreizen, check dan nog even de routebeschrijving. Een prettige wedstrijd gewenst!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen