Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Bezig met mooie reeks"

IJsselmeervogels neemt het aanstaande zaterdag in de streekderby op tegen sv Huizen. De ploeg van Henk van de Pol, bezig aan zijn derde seizoen bij de ‘Taatjes’ zal IJsselmeervogels willen gebruiken om de negatieve reeks te doorbreken. Sandor van der Heide zal op zijn beurt de goede reeks willen doorzetten. IJsselmeervogels Media beschouwt voor met de IJsselmeervogels-trainer.

“Met Huizen verwacht ik opnieuw een ploeg die zich gaat ingraven voor de goal. Elke meter die ze verder van het doel verdedigen is mooi meegenomen, maar ik verwacht dat ze zullen gaan inzakken”, analyseert Van der Heide de tactiek van de ploeg uit Huizen. “Ze spelen meestal in een 4-4-2 formatie met een ruit op het middenveld en hebben een aantal snelle jongens in de selectie. Daarin schuilt wel hun gevaar.”

Mooie reeks

IJsselmeervogels zal op zijn beurt het sterke spel van dinsdag willen doorzetten. “Wij moeten proberen om hetzelfde op te brengen als afgelopen dinsdag tegen Achilles. Deze streekderby tegen Huizen ben ik daarom ook wel blij mee, want daarmee komt er toch wat meer prestige op deze wedstrijd. Er zullen allicht meer mensen langs de lijn staan en dat brengt dan toch wat extra’s. Bovendien kunnen we met het team terugkijken op een mooie reeks. We hebben nu vijf van de laatste zes wedstrijden gewonnen. Daar willen we zaterdag zes uit zeven van maken.”

Oud-IJsselmeervogel Arnoud van Toor keert zaterdag, net als Guido de Graaf en Wouter Vente, terug op de Rooie zijde van de Westmaat. Nu als speler van Huizen.

Dat Huizen net als eerder Rijnvogels, ODIN’59 en SteDoCo waarschijnlijk zal gaan inzakken deert de Friese trainer niet zoveel. “Je merkt dat we tegen ploegen die inzakken steeds beter gaan voetballen. Tegen Achilles’29 hebben we bij vlagen hoog druk gezet, maar ook wel eens opgevangen op ‘rand cirkel’. Naast de goal, het schot dat over ging en een kans in de eerste helft die Raymon pakt, heeft Achilles’29 eigenlijk geen kansen gecreëerd. We moeten zorgen dat we tegen ploegen die inzakken het veld breed houden. Het risico bij een 4-4-2-formatie is dat je dat nalaat; dat je in een trechter loopt. Al vind ik het wel knap hoe goed de selectie de verschillende systemen en tactieken inmiddels al in de vingers heeft.”

Blessures

Van der Heide zal zaterdag in ieder geval nog niet beschikken over Hanne Hagary, Maikel de Harder en Christopher Conner. “Maikel is deze week in het loopgips gegaan, dus is inmiddels wat mobieler. Hij is er nog wel een week of drie uit en zal dan eerst weer moeten optrainen. Hanne verwacht ik binnen twee weken wel weer fit. Hij is fit en is al aan het lopen en fietsen, dus die sluit binnenkort weer aan bij de training. Christopher Connor ben ik, vanwege zijn sleutelbeenbreuk, nog wel een week of vijf kwijt.”

Hanne Hagary ontbreekt zaterdag nog vanwege een hamstringblessure. Ook Maikel de Harder (voet) en Christopher Connor (sleutelbeen) zullen nog niet spelen.

Loting

Donderdagavond waren staf en selectie in de kantine en een deel van hen keek ook de loting van de tweede ronde van de KNVB beker mee. “Afgelopen donderdagavond hebben we als A-selectie vis aangeboden aan de supporters en de andere teams die in de kantine zaten. Dat was gezellig. Jammer genoeg was de loting pas om half twaalf, dus is een deel van de selectie, vanwege reistijd en werkverplichtingen de volgende dag, al voor de loting naar huis gegaan. Met de staf en een paar spelers hebben we uiteindelijk de loting gekeken. Ik hoopte op een thuiswedstrijd tegen een amateurclub en dat is met de loting tegen Koninklijke HFC het geval. Wij zijn hier als staf dus wel blij mee.”

De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Huizen start zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer C. Ruperti uit Capelle aan den IJssel. De Meiden Onder 13-1 zullen, net als de wedstrijd tegen Achilles’29, deze wedstrijd fungeren als ballenmeiden. Aron de Graaf zal pupil van de week zijn en na afloop van de wedstrijd zal Egbert Dijkhuis een optreden geven in de kantine. Een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen