Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "De club snakt naar succes"

IJsselmeervogels neemt het zaterdagmiddag in een absolute topper thuis op tegen FC Lisse. Wint IJsselmeervogels van de Lissenaren dan zet het een reuzenstap richting een nieuw kampioenschap. Sandor van der Heide beschouwt voor op het treffen.

 â€œDe druk zal liggen bij FC Lisse”, begint Van der Heide zijn analyse. “Wij staan drie punten voor met een beter doelsaldo. Wij hoeven niemand in te halen, dus zij moeten hier winnen om mee te blijven doen.” Om die reden rekent Van der Heide ook op een aanvallend FC Lisse. “Ik verwacht niet dat zij hier zoals elke tegenstander komen en inzakken, want aan een gelijkspel hebben ze eigenlijk ook niets. Normaal gesproken spelen ze 4-3-3 met de punt naar voren, maar ik denk dat ze nu 3-4-3 gaan starten tegen ons. Wij hebben ons donderdag in ieder geval voorbereid op elke mogelijke tactiek.” 

RvW lisse uit3Eerder dit seizoen won de ploeg van Robbert de Ruiter met 2-0 op Ter Specke

“Voor ons zal het tegen Lisse belangrijk zijn hoe we staan bij balverlies. Zeker als Lisse met een versterkt middenveld speelt komt het er op aan hoe onze voorste middenvelders staan. Als die weer met veel power kunnen terug sluiten, de tegenstander opsluiten en de bal weer oppakken, dan verwacht ik dat we de wedstrijd kunnen winnen”, aldus Van der Heide, die zaterdag Christiaan van Hussen moet missen vanwege een schorsing.

Als trainer van IJsselmeervogels won Van der Heide nog nooit van FC Lisse. Dat deert de Friese trainer echter niet: “Alle statistieken die niet goed zijn hebben we met deze selectie doorbroken. We wonnen nooit als er na afloop een feest was, we waren altijd zwak na de winterstop of na het trainingskamp en zo zijn er nog wel wat statistieken. Die doorbreken we allemaal, dus laten we dat zaterdag ook maar doen”, zegt Van der Heide met een knipoog.

Van der Heide zag ondertussen ook de activiteiten die de Supportersclub ontplooide voorafgaand en na afloop van de wedstrijd. “Ja, mooi! Je merkt dat de hele club ermee bezig is en dat we met elkaar weer snakken naar succes. De beker winnen is toch anders dan een kampioenschap. We zijn nu als club zes jaar verder na het laatste kampioenschap en we krijgen daar nu weer een kans voor. Een fantastische wedstrijd tegen een directe concurrent. Dus nu moeten we door, dit is het moment!”

Om die reden hoopt Van der Heide opnieuw op een volgepakte Westmaat. “Afgelopen zaterdag was al genieten. Hopelijk wordt het tegen FC Lisse nog weer drukker dan tegen Scheveningen. Met hopelijk ook nog meer sfeer langs de kant. Het zou mooi zijn als we dan de genadeklap kunnen geven aan de laatste concurrent en vervolgens het feestje kunnen vieren met onze supporters.”

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van de heer D. Serik uit Deventer. IJsselmeervogels treft daarmee voor de tweede week op rij een scheidsrechter uit de Koekstad. De leidsman floot eerder dit seizoen op de Westmaat de wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys (2-1) en ASWH (2-0). Tegen Rijnsburgse Boys ontving Sherwin Grot, een later geseponeerde, rode kaart.

Pupil van de week: Mike Behrens
Ballenmeiden: IJsselmeervogels MO13-1
Wedstrijdsponsor: Clean Machine Krattenwasserij

Zaterdagmiddag is het waarschijnlijk droog, maar met 10 graden wel aan de frisse kant. Gezien de festiviteiten en de verwachte drukte is het advies om zo mogelijk lopend of met de fiets te komen. Vanaf deze plaats in ieder geval alvast een prettige en sportieve wedstrijd gewenst!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's