Nieuws

Volgen op

Van der Heide: “De druk ligt bij Achilles’29”

IJsselmeervogels neemt het dinsdagavond in de eerste ronde van de KNVB beker op tegen Achilles’29. De Groesbeekse formatie speelt sinds 2013/14 in de Jupiler League nadat het de jaren daarvoor vrijwel ongenaakbaar was in het zondag-amateurvoetbal. Dit seizoen draait het wat minder bij de Groesbeekse formatie, dus zal er veel aan gelegen zijn om met een goed resultaat het tij te keren.

Sandor van der Heide weet niet wat het van Achilles’29 kan verwachten: “In hun wedstrijden in de Jupiler League zakt Achilles’29 normaal gesproken in en wacht het op de tegenstander. Nu spelen ze tegen ons en wij spelen wel gewoon twee klasses lager, zo simpel is het. Of ze dus hier ook zullen inzakken is afwachten. Ook de formatie waarin ze spelen is nog gissen. Afgelopen vrijdag speelden ze in 4-3-3-formatie, maar normaal gesproken 4-4-2. Christian Opschoor heeft ze afgelopen weekend tegen Telstar bekeken, dus we weten wel wat we kunnen verwachten.”

Over waar de kansen liggen is Van der Heide helder. “Op zich is hun centrale duo niet de snelste. Dat wil niet zeggen dat ze traag zijn, maar voor Jupiler League-begrippen houdt het niet over. Met Sherwin Grot en Ali Akla hebben wij wel de wapens om ze daar pijn te doen. Wel hebben ze een sterke controleur, een Turkse jongen met een moeilijke naam (Kürşad Sürmeli, red.). Als we die laten voetballen, dan wordt het lastig. Die zullen we dus niet te veel ruimte moeten geven. Aan de andere kant ligt de druk wel bij Achilles’29. Van hun wordt verwacht dat ze doorgaan naar de volgende ronde van de beker. Wij kunnen dan ook wat vrijer voetballen.”

ijsselmeervogels ajax
Kan Vak Midden-Noord weer voor een mooi bekersfeertje zorgen?

Eric Meijers
Voor wie het zeker een speciale wedstrijd zal zijn is Achilles’29-trainer Eric Meijers. De hoofdtrainer was in 2013 bezig aan zijn tweede seizoen bij Helmond Sport en trof daarin het IJsselmeervogels van Gert Kruys. Hoewel de Vogels vlak voor tijd nog tegen een 0-2 achterstand kwam het via Nick Kuipers en Mark Rutgers op gelijke hoogte. Via Thomas Verheijdt (foto hieronder), inmiddels spits bij MVV, won IJsselmeervogels in de verlenging met 3-2, waardoor wedstrijden tegen FC Emmen (2-3 winst) en Ajax (0-2 verlies) volgden. Voor Meijers zou het, na ook nog een verliespartij tegen Almere City, zijn ontslag betekenen.

Twee seizoenen later trof Meijers met JVC Cuijk opnieuw IJsselmeervogels, al was het toen in de kwartfinale van de landelijke amateurbeker. IJsselmeervogels won ook dat duel, namelijk met 0-2 via Maikel de Harder en Emre Pinar, waardoor het seizoen van Meijers er op zat. Bij JVC speelden toen overigens Shanon Carmelia en Oktay Öztürk, die met Meijers dinsdagavond een oude bekende treffen. Eerder in dat seizoen won Eric Meijers met zijn JVC Cuijk overigens wel van IJsselmeervogels. In de KNVB beker was JVC toen met 1-3 te sterk. Echter, aanstaande dinsdagavond begint het treffen weer gewoon op 0-0. Kan IJsselmeervogels dan opnieuw stunten tegen een ploeg van Eric Meijers?

Thomas Verheijdt was bij IJsselmeervogels in 2013 de gevierde man in de KNVB beker. Hij schoot de rooien toen langs Helmond Sport (3-2)

Het duel start dinsdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer Edwin van der Graaf (33), die sinds 2010 actief is in het betaald voetbal en in 2014 debuteerde in de Eredivisie. De Meiden Onder 13-1 zullen deze wedstrijd fungeren als ballenmeiden. Let op: voor het duel van aanstaande dinsdag gelden voor alle aanwezigen van 12 jaar en ouder (dus ook leden) vastgestelde entreeprijzen

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen