Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Echt genieten als er zoveel Rooien langs de lijn staan"

IJsselmeervogels wacht zaterdag, gesteund door een groot aantal supporters, de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Het betreft een inhaalduel van de wedstrijd die op 21 januari zou worden gespeeld, maar werd toen afgelast vanwege de weersomstandigheden.

Rijnsburgse Boys staat momenteel vijfde en staat op verliespunten drie punten achter IJsselmeervogels. De ‘Uien’ hebben echter nog een inhaalwedstrijd voor de boeg van 28 januari. De wedstrijd tegen FC Lisse werd toen afgelast en zal pas op 15 april worden ingehaald. "Als we zaterdag winnen, dan zetten we Rijnsburgse Boys dus in de wachtkamer", begint Van der Heide zijn voorbeschouwing. "Maar als zij winnen dan gaat de strijd om de bovenste plek ineens weer tussen vijf ploegen."

Focus

Bij winst zal IJsselmeervogels alleen op kop komen, zij het met een wedstrijd meer gespeeld. FC Lisse beleeft namelijk een vrije middag en zal waarschijnlijk ook in het nabijgelegen Rijnsburg langs de lijn staan. Voor die winst zal echter een betere wedstrijd op de mat moeten worden gelegd dan vorige week, toen met 2-2 werd gelijkgespeeld tegen Almere City.

"Vorige week was dramatisch. Echt niet om aan te zien. Dat hebben we ook meegenomen in de trainingsavonden van deze week. Afgelopen maandag hebben we keihard getraind en ik moet zeggen: iedereen ging ook volle bak. Als de brandweer. Dinsdag hebben we de beelden van afgelopen zaterdag teruggekeken, met daarna beelden van hoe Feyenoord druk zet. Het ging vooral om focus. Om handelingen zonder de bal. Daarna hebben we Jeroen Smits gevraagd. Een moppentapper. Even drie kwartier wat anders. De selectie heeft nooit vrij en dit leek ons als staf een mooi moment om iets te doorbreken. Donderdagavond hebben we, zoals gebruikelijk, tactisch getraind."

Wie morgen in ieder geval zal ontbreken in de selectie is Achraf Nejmi. De middenvelder ontving tegen Almere zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Ali Akla is er wel weer bij. "Ali was vorige week door zijn enkel gegaan en kon toen niet spelen. Deze week zit hij weer bij de selectie. Wel missen we 'Ray' (Raymon van Emmerik), die door zijn rug is gegaan deze week. Ik verwacht hem een weekje kwijt te zijn. Jan van Willige zal in zijn plaats meegaan naar Rijnsburg."

Gesteund door trouwe aanhang

Wie ook meegaan naar Rijnsburg zijn een groot aantal supporters. Al 150 man gaf zich op om per supportersbus mee te reizen naar Rijnsburg en de verwachting is dat daar nog een flink aantal auto’s aan worden toegevoegd. Het stemt de trainer positief: "Prachtig toch? Echt genieten als er zoveel Rooien langs de lijn staan. Vorige week was het qua support al een thuiswedstrijd in Almere. Desondanks hebben we het meegereisde publiek flink in de kou laten staan. Ik ga er vanuit dat ons spel tegen Rijnsburgse Boys een stuk beter is."

De wedstrijd staat onder leiding van de heer D. Schaper uit Dokkum, die aanvankelijk ook al het duel op 21 januari zou fluiten. Hij floot dit seizoen twee keer eerder een wedstrijd van IJsselmeervogels, namelijk de uitduels met VVOG (0-1) en FC Lisse (2-0). Vorig seizoen had hij de leiding over het duel IJsselmeervogels - ONS Sneek (3-0). Ook floot hij dit seizoen al een thuiswedstrijd van Rijnsburgse Boys, tegen SteDoCo (4-1). De wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels begint om 14.30 uur op Sportpark Middelmors. Prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen