Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Er als club met zijn allen staan"

IJsselmeervogels speelt zaterdag de eerste van twee cruciale duels op Sportpark de Westmaat: die tegen SVV Scheveningen. De wedstrijd tegen de nummer drie op de ranglijst vangt aan om 15.00 uur en staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter W.H. Bronsvoort. Trainer Sandor van der Heide beschouwt voor op het duel tegen de ‘Schollekoppen’

“Scheveningen heeft de nodige personele problemen”, weet Van der Heide. “Ze missen sowieso middenvelders Leroy Resodihardjo (vijfde gele kaart) en Levi Schwiebbe (knieblessure) en voorin Rensy Barradas (vertrokken).” Peter Jungschläger en Ricardo Samoender zijn voor de ploeg uit de badplaats nog een twijfelgeval. “Dat Scheveningen wat spelers mist moet voor ons echter geen reden zijn om rustig aan te doen.” 

Countervoetbal van de gasten

Van der Heide verwacht dezelfde tactiek te treffen als de afgelopen weken. “Ik verwacht dat zij op de counter gaan spelen en in een 4-3-3 formatie met de punt naar voren. Meestal spelen ze met Nieuwlaat (links) en Aldogan (rechts) op de vleugels, Calabro in de spits en Tim Peters heel kort daar achter op ‘tien’. Eigenlijk net als hoe ODIN’59, DVS’33 en VVOG speelden bij ons. Niemand gooit het open tegen ons; ze nemen geen enkel risico. Het is dus van ons uit het bekende recept: we moeten met veel energie spelen en al druk zetten met de voorste linie.

Waar de ploeg van John Blok te kampen heeft met een gevulde ziekenboeg zit, loopt die van IJsselmeervogels juist verder leeg. “Hanne Hagary en Achraf Nejmi keren terug in de selectie. Zij hebben deze week weer meegetraind. We missen alleen Henri de Graaf, Mike van de Laar en Mimoun Eloisghiri. Eigenlijk de bekende namen die we tot het einde van het seizoen ook zullen missen. Waar iedereen last heeft van blessures en schorsingen hebben wij het rustig op dat vlak. Dat moeten we nog een maandje volhouden”, grapt Van der Heide.

Sfeervolle Westmaat

IJsselmeervogels staat bekend om haar trouwe aanhang en speelde in het verleden vaak heroïsche wedstrijden op een kolkende Westmaat. De Friese trainer hoopt zaterdag op een vergelijkbare sfeer. “Ik hoop dat het super druk wordt en met zoveel mogelijk rood. Dit is namelijk het moment om er dit seizoen te zijn. Juist nu moeten we er als club met zijn allen staan, want deze twee weken zijn de ontknoping van de competitie. Hopelijk kunnen we er met elkaar - selectie, supporters en club in het algemeen - de schouders onder zetten en zorgen voor een geweldige sfeer.”

De pupil van de week is zaterdag de negenjarige Justin Ruizendaal van IJsselmeervogels JO10-2. IJsselmeervogels MO13-1 levert zaterdag de ballenmeiden. De verwachting is een lentezonnetje en een droge zaterdagmiddag. Perfect voetbalweer dus, voor de manschappen van Sandor van der Heide. Tot zaterdag. En kom, vanwege de parkeerproblematiek, graag met de fiets of te voet.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's