Nieuws

Volgen op

Van der Heide heeft zin in seizoensouverture

Eindelijk! Het gaat weer beginnen! IJsselmeervogels trapt zaterdagmiddag om 15.00 uur haar start in de Derde divisie af. Trainer Sandor van der Heide heeft er zin in en beschouwde voor op het duel met Stedoco.

Van der Heide kan terugkijken op een prima voorbereiding. Met uitzondering van de eerste oefenwedstrijd tegen Jong AZ (0-1) en het derde oefenduel met Hercules (1-1) werden alles gewonnen. De grootste uitschieter was afgelopen dinsdag tegen Sneek Wit-Zwart: 3-9. “Ik ben erg tevreden over die wedstrijd. We zouden die avond de voorbereiding afsluiten met de Sneekweek, dus dat zal toch in de koppies meegespeeld hebben. Als je er dan negen in schiet en zoveel kansen creëert kan je als staf alleen maar heel blij zijn. Ook de tegenstander was lovend over ons spel. Dat zegt denk ik wel wat”, aldus Van der Heide.

De laatste oefenwedstrijd eindigde in een 3-9 overwinning.

Stedoco
Zaterdag is echter het oefenen voorbij en komt Stedoco naar de Westmaat. “Afgelopen zaterdag hebben we Stedoco geanalyseerd. Ze kunnen 4-3-3 of 4-4-2 in ruit spelen. We weten hoe we dat moeten bestrijden, want we hebben in de voorbereiding tegen meerdere formaties gespeeld en ook getraind”, aldus Van der Heide, die het typische IJsselmeervogels-spel weer wil laten terugkeren. “We gaan ten opzichte van de voorbereiding niets anders doen dan anders. Dat wil zeggen: met veel druk naar voren voetballen. Met avontuur voetballen.”

Dat zal overigens geen directe garantie voor een leuke wedstrijd zijn. “Voor leuke wedstrijden heb je twee ploegen nodig die willen voetbalen. Wij zullen altijd met die intentie het veld op gaan, maar tegenstanders zullen zich hier vooral ingraven. Dan krijg je net zoiets als tegen OJC Rosmalen, bij wie de twee spitsen op de middenlijn stonden.”

Aanvoerder
IJsselmeervogels zal het tegen de ploeg uit Hoornaar in ieder geval opnemen met een nieuwe aanvoerder: Christiaan van Hussen. “We hebben twee weken geleden op donderdag besloten dat Chris aanvoerder zou worden. Dennis hebben we dat toen direct voor de training uitgelegd. Als staf hebben we het liefst een middenvelder als eerste aanvoerder. Chris was daar geschikt voor. Hij is buiten en binnen het veld aanwezig en staat ook vaak dichtbij de scheidsrechter. Dennis was daar teleurgesteld over en wilde ook geen tweede aanvoerder meer zijn. Overigens heeft hij op de daaropvolgende training hartstikke goed getraind en het goed opgepakt. Dennis heeft hier natuurlijk drie rottige jaren achter de rug, toen hij aanvoerder was. Nu heeft het alles in zich om een mooi jaar te worden en verliest hij zijn band”, toont Sandor van der Heide zich begripvol. “We hebben vervolgens Henri de Graaf gevraagd als tweede aanvoerder en die voelde zich vereerd. Henri is net als Chris een stabiele factor op het veld en een geschikt persoon binnen de groep.”

ChristiaanVanHussen
Christiaan van Hussen: nieuwe aanvoerder.

Hanne Hagary
Hoewel Van der Heide zijn opstelling bewaart tot morgenmiddag laat de Fries wel doorschemeren te gaan starten met Hanne Hagary. De geboren Rotterdammer kan terugkijken op een sterke voorbereiding. “Hanne’s kracht zit in de ruimte en wanneer hij op het middenveld staat is die er niet altijd. Deze voorbereiding hebben we hem in de voorhoede laten spelen en dat vulde hij fantastisch in. Zowel vanaf de flanken als vanuit de spitspositie. Hanne vinden we dan ook meer een voorhoedespeler dan een middenvelder.“

Van der Heide zal morgen in ieder geval niet beschikken over aanvallers Wouter de Graaf (enkel), Ali Akla (bovenbeen) en Justin Rood (knieband), maar zag Sherwin Grot donderdagavond wel terugkeren uit de lappenmand. Ondanks de beperkte keuzes in de voorhoede heeft Van der Heide zin in de seizoenstart. “Ik heb er enorm veel zin in. Eindelijk gas geven!”

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen