Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Kansen in omschakeling"

IJsselmeervogels neemt het vanavond in de KNVB beker in Katwijk om 20.00 uur op tegen Quick Boys. De ploeg van Sandor van der Heide heeft dus niet lang om te rouwen om de nederlaag tegen ASWH. IJsselmeervogels Media beschouwt voor op de klassieker van het amateurvoetbal.

Maandag was de enige gelegenheid om met de selectie te trainen voor deze wedstrijd, maar ook om terug te kijken op de wedstrijd van zaterdag: "Gisteren hebben we met elkaar de wedstrijd tegen ASWH nabesproken. De selectie vond ook dat de afspraken niet zijn nagekomen en dat het veld daardoor te groot werd. We moeten daar echter niet te lang in blijven hangen", werpt Van der Heide de blik snel op de wedstrijd van vanavond.

"Quick Boys speelt in een 4-3-3-formatie met buitenspelers die een actie hebben. Met Kenneth Misa Danso hebben ze een rechtspoot op links staan. Die trekt geregeld naar binnen. Achterin en op de zes-positie hebben ze behoorlijk wat lengte", analyseert Van der Heide de tegenstander. "De kansen voor ons liggen vooral in de omschakeling. Daar moeten we gebruik van maken."

Een speciaal weerzien zal het dinsdagavond ook zijn voor Jan Zoutman. De trainer was van januari 2010 tot maart 2013 trainer van IJsselmeervogels. Onder leiding van Zoutman won IJsselmeervogels twee sterren: in 2010 was daar de galavoorstelling tegen Gemert, waardoor de zesde ster een feit was. Een jaar later werd tweemaal van FC Oss gewonnen waardoor ook het zevende algehele amateurkampioenschap een feit was. Na Jong FC Twente (2013-2015) kwam Jan Zoutman vorige zomer terecht bij Quick Boys. Bij Quick Boys presteerde hij wat veel van zijn voorgangers niet lukte: hij werd kampioen met de bewoners van Nieuw Zuid.

Sandor van der Heide zal vanavond in ieder geval twee spelers missen. "Mimoun Eloisghiri is ziek en heeft gisteren ook niet getraind. Ook Justin Rood is nog geblesseerd. Wouter de Graaf is wel weer terug en heeft gisteren weer meegetraind. Hij speelt vanavond, net als onder meer Christopher Connor en Jeffrey van den Dikkenberg, mee met het tweede elftal. Die spelen in de beker tegen Eemdijk."

De wedstrijd op Nieuw Zuid staat vanavond onder leiding van de heer W.H. Bronsvoort uit Deventer. Een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen