Nieuws

Volgen op

Van der Heide: “Komende vijf wedstrijden zijn cruciaal”

IJsselmeervogels neemt het zaterdag op eigen veld op tegen Voetbal Vereniging Ons Genoegen uit Harderwijk. De ploeg uit de Hanzestad staat momenteel zevende op de ranglijst en is daarmee bezig aan een inhaalslag. IJsselmeervogels Media kijkt vooruit op het duel met trainer Sandor van der Heide.

Waar IJsselmeervogels afgelopen zaterdag in de slotfase volledig terecht won van Huizen, met 0-1, verloor VVOG juist in de slotfase op eigen veld van Quick Boys (2-3). In de eerste helft hadden de Harderwijkers weinig in te brengen, maar in de tweede helft bracht middenvelder Samir Merraki met twee treffers de spanning volledig terug door een fraai afstandsschot en een goed genomen vrije bal. In de slotfase haalde Quick Boys-spits Max van Steen toch nog de Katwijkse overwinning binnen.

Mooie resultaten

Het was voor VVOG een domper na twee weken met mooie resultaten. In de twee weken voor de nederlaag op Quick Boys won VVOG namelijk van Huizen (2-0) en Scheveningen (0-3). VVOG zal dus een resultaat willen behalen, zeker met de krappe 0-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels op Sportpark de Strokel van een half jaar geleden in het achterhoofd.

Van der Heide herinnert zich die wedstrijd nog goed: “We moesten toen Sherwin al snel wisselen vanwege een blessure. Daarna kwamen we op voorsprong door een mooie aanval van onze kant. Goeie voorzet van Shanon die ingekopt werd door Oktay. In de tweede helft ging VVOG wat opportunistischer spelen en waren er daardoor nog wat hachelijke momenten voor onze goal. In het laatste kwartier gooiden ze het achterin vervolgens zo open… toen hadden we het eigenlijk uit moeten counteren. Het was toen geen bijzondere wedstrijd van onze kant, maar wel een lekkere overwinning. En zoveel ploegen winnen daar niet.”

Oktay Ozturk was in de heenwedstrijd belangrijk met zijn goal
Öztürk maakte in de heenwedstrijd het enige Rooie doelpunt (0-1)

De wedstrijd van zaterdag wordt echter op De Westmaat gespeeld en op eigen veld zijn de Rooien nog ongeslagen (7x winst, 5x gelijk). “De komende wedstrijden zijn cruciaal voor ons. De komende vijf zijn tegen VVOG, DVS’33, ONS Sneek, Scheveningen en FC Lisse, waarbij alleen de wedstrijd tegen ONS niet op de Westmaat wordt gespeeld. Als we nu net zo’n reeks neer kunnen zetten als voor de winterstop, dan doen we hele goede zaken! Dat heb ik de selectie deze week ook voor gehouden.”

Voor zo’n goede reeks moet zaterdag gewonnen worden van VVOG. Van der Heide denkt te weten hoe de Harderwijkers zullen gaan spelen. “VVOG speelt meestal in een 4-3-3-formatie met de punt naar voren. Het is echt een verschrikkelijk goeie counterploeg. Ze hebben eigenlijk een zesmansblok achterin en met Samir Merraki op ’10’ en Pernelly Biya, Jeremy de Graaf en Jeffrey Arends ervoor een voorhoede die snelheid en vaardigheid met zich meebrengt.”

Schorsingen

IJsselmeervogels zal in ieder geval niet kunnen beschikken over Shanon Carmelia en Ali Akla. Beiden zijn geschorst en voor eerstgenoemde is dat misschien nog wel het minst erg, aangezien de Curacaos international op dit moment op zijn geboorte-eiland verblijft voor een interlandweek. Ali Akla, ook in de voorselectie van Irak opgenomen, werd niet in de definitieve selectie opgenomen en zit zaterdag zodoende - gewoon in Nederland - een schorsing uit. Voor de geboren Harderwijker, die nog in de jeugd bij VVOG speelde, zal dit toch een teleurstelling zijn.

Ali Akla is zaterdag geschorstAli Akla is zaterdag geschorst (5e gele kaart)

Naast de afwezigheid van Carmelia en Akla is de inzet van Achraf Nejmi onzeker. “Achraf kreeg afgelopen dinsdag een tik op de enkel en die enkel zag er na de training niet uit. Ik dacht gelijk dat we hem wel een week of zes kwijt zouden zijn. Afgelopen donderdag trainde hij echter alweer met de fysio’s en zag het er ineens weer heel rooskleurig uit.” Ook Hanne Hagary ontbreekt nog vanwege de vorige week opgelopen blessure. “Henri en Wouter spelen zaterdag in het tweede en Wouter sluit na zijn wedstrijd daar nog aan bij ons”

Hovestad

Camelia zal achterin vervangen worden door Ralph Hovestad, waardoor Jeffrey Buitenhuis waarschijnlijk op de rechterkant zal spelen. “Jeffrey van den Dikkenberg was eigenlijk mijn vaste stand-in voor de rechtsbackpositie, maar hij heeft aangegeven zich verder te willen ontwikkelen als middenvelder. Daarbij komt ook nog dat hij pas net terugkomt van een blessure en donderdag pas weer voor het eerst getraind heeft. Vandaar dat we voor Ralph kiezen.”

De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en VVOG vangt zaterdag aan om het gebruikelijke tijdstip van 15.00 uur. Het treffen staat onder leiding van de heer M. Ritmeester dit seizoen al twee duels van VVOG (Huizen - VVOG; VVOG - Scheveningen) floot en een van IJsselmeervogels (DVS’33 - IJsselmeervogels). De wedstrijd kent Karen de Graaf als pupil van de week en JO12-2 als ballenjongens.

Het belooft een wedstrijd te worden met een helder lentezonnetje (12°C). De zonnebril meenemen is dus een aanrader. Prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen