Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Mentaal gezien de eerste grote test"

Aanstaande zaterdag speelt IJsselmeervogels de historisch gezien lastige uitwedstrijd tegen Scheveningen. IJsselmeervogels Media keek met Sandor van der Heide vooruit op de wedstrijd in de badplaats.

Van der Heide denkt bij de vraag wat hij van Scheveningen verwacht gelijk terug aan vorig seizoen. "Toen merkte je dat ze bij Scheveningen steeds aan het provoceren waren. Wij gingen daar toen in mee, waardoor de wedstrijd met vier rode kaarten eindigde en wij met 3-0 verloren. We hebben ons toen compleet laten provoceren en ik herinner me dat ook nog van mijn tijd bij ONS Sneek. Dat is niet leuk om tegen te voetballen, maar wel een wapen van ze."

Dat het een wapen van de Scheveningen is, betekent wat voor de ploeg van Van der Heide. "De wedstrijd tegen Scheveningen is voor ons de eerste grote test, met name mentaal. Als we ons niet laten afleiden en het kunnen opbrengen om ook morgen veel arbeid te verzetten, dan denk ik dat we morgen gewoon winnen. Vorige week zag je tegen Almere City ook. Zodra we verzaken, dan zijn we kwetsbaar."

Hagary en Carmelia terug

Teruggekeerd in de selectie zijn Shanon Carmelia en Hanne Hagary. Carmelia was weg voor interlands. "Shanon is donderdag teruggekomen en heeft een groot deel van de training meegedaan. Hij had nog wel wat last van een jetlag, maar is verder topfit. Hij heeft bij Curaçao dagelijks getraind of een wedstrijd gespeeld. Bovendien heeft hij twee keer 90 minuten gemaakt, twee wedstrijden gewonnen en een knappe prestatie met zijn ploeg geleverd. Hij keerde vrolijk en fris terug bij de selectie en is weer goed opgevangen. Hanne is weer fit na zijn blessure, maar mist nog wel wat wedstrijdritme. Beiden zitten morgen bij de selectie."

Wie nog wel ontbreken zijn Mimoun Eloisghiri, Christoper Connor en Maikel de Harder. Zij zijn al enige tijd uit de running. "Mimoun zit nog steeds met zijn rug, die is er nog wel even tussenuit. Christopher gaat volgende week naar het ziekenhuis om het herstel van zijn sleutelbeen te bekijken. Is dat goed, dan kan hij gaan trainen. Is dat niet goed, dan volgt waarschijnlijk een operatie. Maikel kan over een week of drie weer gaan lopen."

De wedstrijd tussen Scheveningen en IJsselmeervogels begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer R.H. Karremans uit Den Haag. De supportersbus naar deze belangrijke wedstrijd vertrekt om 12.30 uur en er zijn nog enkele plekken vrij. Vanaf deze plaats een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen