Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Moeilijkste wedstrijd tot nu toe"

Daags na de heerlijke overwinning op Koninklijke HFC wacht alweer de competitie. IJsselmeervogels wacht de uitwedstrijd tegen DVS'33 en volgens trainer Sandor van der Heide is dit de moeilijkste uitwedstrijd tot nu toe.

"Afgelopen woensdag speelden we een groot deel van de wedstrijd niet goed. Als het niet goed gaat, maar je toch wint van een ploeg die een divisie hoger speelt, dan kan dat effect hebben. Spelers kunnen dan in de verleiding komen om in een nog lager tempo te gaan spelen. Dat, en het feit dat DVS'33 een goede, leuke voetballende ploeg heeft, maakt dat deze wedstrijd wel eens de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen kan zijn."

sc Heerenveen

Ondanks de 'zorgen voor morgen' geniet Van der Heide nog volop na van de bekeroverwinning op HFC en de loting die sc Heerenveen aan zijn ploeg koppelde. "De loting kon nog mooier, maar zeker ook minder. We spelen nu thuis en tegen een topdrieclub uit de Eredivisie. En Heerenveen is echt een goede ploeg. Die hebben het echt goed staan en hebben met Sam Larsson, Reza en Zeneli kwaliteit voorin."

Met de goede sfeer van afgelopen woensdag in het achterhoofd kijkt Van der Heide ook al vooruit op het duel. "Afgelopen woensdag was een mooie ambiance. Je hoopt met elkaar als spelers en staf dat het die kant op gaat en als dat dan gebeurt en het resultaat valt ook nog goed, dan is dat gewoon genieten. Je merkt dat we, na jaren waarin het minder ging, binnen allen geledingen in de club op de goede weg zitten. Hopelijk zitten we tegen Heerenveen weer 'volle bak'. Ik zie er nu al naar uit", aldus Van der Heide, die in het verleden nog samenspeelde met Reza Ghoochannejhad en Peter Bijker.

DVS'33

Toch zal eerst de focus eerst moeten op DVS'33. DVS'33 staat momenteel op de vijfde plaats en nadert IJsselmeervogels bij winst op twee punten. Bovendien hebben de concurrenten bovenin zaterdag een relatief makkelijk programma. Er is dus veel aan gelegen om van de sterke Ermelose ploeg te winnen. Dat DVS'33 goed kan voetballen, hebben ze dit seizoen al wel bewezen. "Als je die laat voetballen dan is het een gevaarlijke ploeg. Je merkt aan alles dat ze weinig druk hebben. Ze hoeven niet te promoveren en spelen daardoor wat vrijer. Dat zie je terug in hun spel. Ze zijn fris aan de bal en het spel is leuk om naar te kijken. Onze kansen liggen in de omschakeling en in de snelheid van hun centrale duo. Ze hebben veel mensen voor de bal. Als we zelf niet verzaken, dan kunnen we toeslaan."

In ieder geval zal IJsselmeervogels moeten opletten voor Maurice de Ruiter. De middenvelder is op dit moment topscorer van DVS'33 met zes goals. "Maurice de Ruiter is een linkspoot die ales op intuitie doet. Echt een voetballer om van te genieten. Daarnaast staat Kay Velda. Is ook sterk. Voorin hebben ze een buitenlandse jongen staan. Een snelle behendige dribbelaar."

Nagenoeg fitte selectie

Van der Heide beschikt in ieder geval over dezelfde namen als tegen Koninklijke HFC. "Mike van de Laar had woensdag wat last van kramp, maar na de hersteltraining van gisteren hebben we eigenlijk geen bijzonderheden. Christopher Connor heeft foto's laten maken van z'n sleutelbeen. Die is goed genezen, dus die gaat volgende week weer trainen en is met drie weken weer fit. Maikel de Harder gaat woensdag voor een foto. Als zijn breuk goed genezen is, dan kan ook hij weer mee gaan doen. Dan hebben we alleen Mimoun Eloisghiri (rug) en Justin Rood (enkel) die nog niet fit zijn."

"Wat ook wel lekker is, is dat we geen spierblessures in de selectie hebben. Qua opbouw en trainingsintensiteit hebben we het als staf dus goed gedaan. Ook is iedereen fit, dus het was ook niet te weinig. Dat je tegen Scheveningen tot de 94e minuut kan doorgaan laat zien dat we conditioneel goed zijn."

Selectie

Deze week werden ook weer drie contracten verlengd. Namelijk die van Achraf Nejmi, Ralph Hovestad en Marciano van Leijenhorst. "Dat we de selectie al voor een groot deel rond hebben is alleen maar goed. Dat geeft rust in het team."

DVS'33 of IJsselmeervogels - afhankelijk van wie de toss wint - zal zaterdag in Ermelo vanaf 15.00 uur aftrappen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer M. Ritmeester die dit seizoen al vijf Derde divisieduels floot. Vorig seizoen floot de Maarssense scheidsrechter
nog IJsselmeervogels - Kozakken Boys (0-3) en gaf daarin Nabil el Gourari nog zijn (terechte) tweede gele kaart. Speciaal zal het duel ook zijn voor Ali Akla, die met DVS'33, de club treft die hij vorig seizoen nog vertegenwoordigde.

Aan hem, maar ook aan de staf en selectie en aan u een prettige wedstrijd toegewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen