Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Support langs de lijn werkt als drugs"

IJsselmeervogels neemt het zaterdag in een absolute topper thuis op tegen SVV Scheveningen, de nummer vier van de ranglijst. Sandor van der Heide kijkt vooruit op dit belangrijke duel.

“Dit kan wel eens een hele belangrijke wedstrijd zijn. Als we winnen, dan staat Scheveningen op zes punten en zijn we ze in ieder geval vier weken kwijt op de ranglijst. Dan staan ze in de wachtkamer. Daar komt bij dat ASWH tegen Harkemase Boys speelt en die spelen voor de tweede periode. FC Lisse kan zomaar eens afgelast worden. Maar goed, alles valt of staat met eerst zelf winnen. We gaan voor 10 uit 4.”

Dat is niet zomaar gezegd. Scheveningen bouwt al jaren aan een bestendig team en heeft met oud-Vogel Tim Peters, de ervaren Sandro Calabro en de handige Mehmet Aldogan een puike voorhoede en daarnaast een aantal routiniers in de as van het team. “Scheveningen speelt waarschijnlijk 4-3-3, waarbij Tim Peters als buitenspeler vaak wat naar binnen zal knijpen. Op linksachter hebben ze Ricardo Samoender staan en dat is echt een gevaarlijke speler. Die komt veel op over de zijkant en is een handige jongen. Daar moeten we zaterdag echt rekening mee gaan houden.”

Topper

Dat IJsselmeervogels de wedstrijd als een topper benadert blijkt wel uit de voorbereidingen rondom de wedstrijd. Van der Heide staat dan ook te popelen. “Ik hoop echt dat het morgen druk langs de lijn wordt en dat de jongens support krijgen van ons publiek. Dat legt bij de spelers geen druk, maar werkt eerder als drugs, zo bleek ook vorige week. Als we ondanks de kou een hartverwarmend potje op de mat kunnen leggen dan kunnen we dat daarna vieren in de kantine en vervolgens kijken naar de andere uitslagen. Dat zou echt lekker zijn.”

RvW rijnvogels uit6"Support langs de lijn werkt als drugs, zo bleek ook vorige week", verwijst Van der Heide naar de overwinning op Rijnvogels

Personele problemen

Scheveningen mist morgen in ieder geval aanvoerder en centrale verdediger Michael Ros en topscorer Rensy Barradas. Ros pakte vorige week een rode kaart vanwege het hinderen van een doorgebroken speler en Barradas (8 goals) werd eind januari weggestuurd wegens een verstoorde samenwerking. Centrumverdediger Samir el Moussaoui ontbrak vorige week eveneens vanwege een blessure.

Daarnaast keepte vorige week derde doelman Björn Bénard bij de ‘Schollenkoppen’, al zat reservedoelman Sven Wolsheimer (oogblessure) toen al wel weer bij de selectie. Eerste doelman Jesper Leerdam ontbreekt al sinds oktober vanwege een hernia-operatie.

Bij IJsselmeervogels ontbreken de verwachte namen: Mike van de Laar, Henri de Graaf, Wouter de Graaf en Raymon van Emmerik. “Ray sluit volgende week wel weer aan, verwacht ik en Wouter gaat volgende week zijn eerste wedstrijd weer spelen na zijn knie-operatie. Henri is gisteren op het veld met Jeroen Douma begonnen aan zijn herstel.” Daarnaast is de inzet van Ralph Hovestad onzeker “Ralph is deze week vier dagen ziek geweest, maar heeft donderdag wel weer meegetraind. Dat zou je dus nog een twijfelgeval kunnen noemen.”

RvW Scheveningen uit4Feeststemming na de 1-2 overwinning op Scheveningen, eerder dit seizoen.

Ervaren leidsman

De wedstrijd zal morgen onder leiding staan van de heer W.H. Bronsvoort uit Deventer. De ervaren scheidsrechter floot dit seizoen nog geen duel van IJsselmeervogels, maar deed dat vorig seizoen wel drie keer, waaronder de derby Spakenburg - IJsselmeervogels (1-1). Dit seizoen is de Deventenaar vooral actief in de Tweede divisie.

De pupil van de week zal zaterdag Justin Ruizendaal zijn en IJsselmeervogels MO13-1 zullen als ballenmeisjes fungeren. Prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (archieffoto's)

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen