Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Supporters, kom woensdag en steun ons!"

IJsselmeervogels neemt het woensdagavond in de tweede ronde van de KNVB beker op tegen de Koninklijke HFC. Inzet is een plek in de achtste finale van het bekervoetbal. IJsselmeervogels Media besprak het duel met trainer Sandor van der Heide, die hoopt op een kolkende Westmaat om daarmee zijn ploeg een extra boost te laten krijgen. 

Toen de Koninklijke HFC aan IJsselmeervogels werd gekoppeld zat de ploeg uit Haarlem net in een vormdip. De ploeg had slechts drie punten verzameld in de eerste zes duels en stond als rode lantaarndrager in de Tweede divisie. De kentering volgde het weekend daarna met een eclatante overwinning op Spakenburg (5-1). Met name centrale verdediger Carlos Opoku en buitenspeler Kevin Sterling is de laatste weken in vorm, waardoor HFC in de laatste vier duels zeven punten pakte. 

Sterling ontbreekt bij Koninklijke HFC

Laatstgenoemde ontbreekt door een afgelopen zaterdag opgelopen rode kaart. "Dat is een aderlating voor ze", begint Van der Heide. "Het is een ploeg die graag terugzakt tot de middenlijn en via counters wil uitbreken. Sterling is daar met zijn snelheid belangrijk in. Linksbuiten Jacob Noordmans, die ik nog ken uit mijn ONS Sneek-tijd, speelt wat meer hangend waardoor ze zonder bal eigenlijk met een spits en een rechtsbuiten spelen. Hoe ze woensdag gaan spelen wanneer ze Sterling missen, is afwachten. De tactiek van HFC is wel enigszins afgestemd op de snelheid van Sterling, dus ik ben benieuwd hoe ze woensdag gaan spelen."

"Verder hebben ze met Carlos Opoku een centrumverdediger staan die zonder hoogwerker de stadionlichten kan vervangen. Een lange jongen dus. Dat is dus een gevaar bij standaardsituaties en we moeten dat hem zo moeilijk mogelijk maken. Bij het aanvallen geldt dus ook dat de bal hoog de zestien inpompen misschien niet zo zinvol is."

Support

Van der Heide zag met vreugde de oproepen van Supportersclub NAS aan, om met zoveel mogelijk supporters de ploeg te ondersteunen. "Dat zou heel mooi zijn, want die wisselwerking tussen de ploeg en de supporters kan echt een stimulans geven voor het team. Voor de wedstrijd peppen we elkaar op, maar als de supporters dat tijdens de wedstrijd doorzetten, dan zie je dat elke minuut terug in het spel. Ik wil dan ook vanaf deze plaats iedereen oproepen om vooral te komen en ons te steunen. Op die manier kunnen we de goede vibe en sfeer waarin we zitten hopelijk een vervolg geven."

De laatste weken speelt IJsselmeervogels in een redelijk vaste opstellen. Van der Heide heeft gezien de laatste resultaten ook weinig reden om de selectie te veranderen tegen HFC. "Raymon van Emmerik zal in ieder geval gaan keepen. Dat hebben we aan het begin van dit seizoen zo afgesproken. Voor de rest missen we alleen Maikel de Harder, Christopher Connor en Mimoun Eloisghiri. Ik heb met 18 man nog voldoende keuzes en we hebben vanavond nog een training, dus dan gaan we bekijken of iedereen fris is en hoe we gaan spelen."

Ferry Meijdam

Wie ook zal ontbreken is Ferry Meijdam. De spits leverde maandagavond zijn spullen in. "Toen hij deze zomer bij ons kwam kon hij via zijn werkgever minder gaan werken en mocht hij zijn beoogde HBO-studie uitstellen. De laatste weken moest hij toch meer gaan werken en zijn HBO studie alsnog gaan oppakken. Dat hij voor ons spelniveau wekelijks op z'n tenen moest lopen was voor hem niet te combineren. Jammer voor hem en voor ons, maar gelukkig zijn we op een goede, normale manier uit elkaar gegaan. Daar verdient de club wel een pluim voor."

De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en HFC begint woensdag om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer C.J.L.P. (Stijn) Berben uit 's-Gravenmoer. Als ballenjongens zal IJsselmeervogels JO13-3 acte de présence geven. Voor alle bezoekers geldt een vastgestelde toegangsprijs. Er geldt een entreeprijs van € 5,-. Deze prijs geldt ook voor leden en 65+'ers. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn op de wedstrijddag te koop aan de kassa. Vanaf deze plaats een bijzonder prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen