Nieuws

Volgen op

Van der Heide: “Voor Huizen is dit de wedstrijd van het jaar”

IJsselmeervogels neemt het zaterdag op sportpark de Wolfskamer op tegen SV Huizen. De twee ploegen vochten in het verleden legendarische duels uit en hebben bovendien de nodige dwarsverbanden. IJsselmeervogels Media beschouwt voor op het duel, met trainer Sandor van der Heide.

Vorige week won IJsselmeervogels ruimschoots, met 3-0 van ODIN’59 en was het op de Westmaat eigenlijk heer en meester. “Vorige week speelden we met de frisheid die we ook voor de winterstop geregeld lieten zien. De hele wedstrijd hebben we gas gegeven en daardoor kom je uiteindelijk zelf niet in gevaar. De taak die we deze week als staf dan ook hadden was om die wil om scherp te beginnen en voor elkaar te willen werken door te trekken in de selectie”, analyseert Van der Heide.


Over ODIN'59: "De hele wedstrijd hebben we gas gegeven en daardoor kom je uiteindelijk zelf niet in gevaar."

Huizen won vorige week eveneens met ruime cijfers. Capelle-verdediger Rutger de Bos moest met een 1-0 voorsprong voor de ‘Taatjes’ met twee keer geel inrukken. De Wolfskamer-bewoners wonnen vervolgens met maar liefst 5-1, mede door twee goals van Denny van Loen (zoon van voormalige Utrecht-spits John van Loen) en voormalig IJsselmeervogels-middenvelder Guido de Graaf.

Het treffen met Huizen van een klein half jaar geleden herinnert Van der Heide zich ook maar al te goed. “Eigenlijk waren we toen heer en meester. Zij moesten al voor rust twee keer wisselen en speelden een beetje naïef. We waren toen heel veel klassen beter en het was een wonder dat het maar 2-0 bleef”, aldus de IJsselmeervogels-trainer. Doelpunten kwamen toen van Mike van de Laar en Sherwin Grot.

Sherwin Grot scoorde in de heenwedstrijd vanaf de strafschopstip.

Toch denkt de Friese trainer dat het treffen van zaterdag een stuk lastiger wordt. “Organisatorisch heeft Huizen het na de winterstop een stuk beter voor elkaar. Ze spelen nu meer op resultaat en dat moet ook als je in de gevarenzone staat. Ze zullen niet willen degraderen. Dat er daar veel spelers aan het eind van het seizoen vertrekken zal denk ik ook geen invloed hebben op hun inzet. Daarvoor is onze naam te groot. Je moet er vanuit gaan dat dit voor Huizen de wedstrijd van het jaar is, dus die gaan echt niet freewheelend tegen ons spelen. Waarschijnlijk hadden ze het bij promotie vorig jaar al over deze wedstrijd. Bovendien hebben ze met Vente, De Graaf en Van Toor drie jongens met een verleden bij ons. Die zullen zich van hun beste kant willen laten in deze streekderby.”

IJsselmeervogels kan in ieder geval niet beschikken over Henri de Graaf, Mike van de Laar, Dylan Chiazor, Wouter de Graaf, Jeffrey van den Dikkenberg, Mike van de Laar en Mimoun Eloisghiri. “Henri traint inmiddels weer mee, maar heeft een flinke trainingsachterstand. Hij gaat de komende weken mee met het tweede om ritme op te doen. Dat wilde hij zelf ook graag en dat mocht ook nog. Wouter is de hele week ziek geweest, Dylan is geopereerd aan zijn neus om van zijn ademhalingsproblemen af te komen, Jeffrey heeft een lichte blessure opgelopen bij de beloften en het verhaal van Mike en Mimoun is bekend.”. Twijfelgeval bij de Rooien is de vorige week puik spelende Soufian Moro “Hij had begin van de week wat last van de kuit. We gaan kijken hoe hij herstelt na de training van gisteren.”

Mike van de Laar scoorde de openingstreffer op de Westmaat. Inmiddels is de middenvelder herstellende van een kruisbandoperatie

Scheidsrechter van dienst is de heer S.P.M. Teuben. Hij floot eerder dit seizoen het in mist omhulde IJsselmeervogels - FC Groningen (0-0) en de in de slotfase over de streep getrokken wedstrijd Capelle - IJsselmeervogels (2-3). Ook floot de uit Aarle-Rixtel (Noord-Brabant) afkomstige leidsman van pas 21 jaar (!) eerder dit seizoen Huizen - Scheveningen (0-2). Nu krijgt hij dus de leiding in de streekderby tussen Huizen en IJsselmeervogels.

Het belooft traditiegetrouw een mooi treffen te worden en het sportpark van Huizen is niet ver. IJsselmeervogels nodigt dan ook zoveel mogelijk Rooien uit om het eerste te komen steunen in Huizen. De supportersbus is inmiddels uitverkocht. Alternatief is het duel volgen via twitter, via hashtag #huiijs op @VVIJV. Prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen