Nieuws

Volgen op

Van der Heide: “We zitten op schema”

IJsselmeervogels neemt het zaterdag opnieuw op tegen een beloftenteam. Ditmaal is Jong FC Volendam de tegenstander. Van der Heide’s IJsselmeervogels is al drie wedstrijden zonder overwinning en er dus veel aan gelegen om een overwinning te boeken. Een voorbeschouwing met de Rooie trainer.

Reden tot paniek om de drie wedstrijden zonder overwinning is er volgens Van der Heide niet. “Met gemiddeld twee punten per wedstrijd heb je aan het eind van het seizoen ongeveer 70 punten. Met dat aantal sta je aan het eind van het seizoen eerste of tweede. We liggen wat dat betreft dus op schema voor onze doelstelling.”

Kijkend naar de tegenstander ziet Van der Heide een ploeg die langzaam naar boven kruipt op de ranglijst. Waar de ploeg na vier speelronden nog zestiende stond, stond het op speeldag elf op plekje vijf en daar staan ze nu nog. “Eigenlijk treffen we die beloftenteams net iets te laat. Je merkt dat ze naargelang het seizoen vordert ze makkelijker tot voetbal komen. Dat is ook niet gek, want Jong Groningen is voor die spelers het laatste stapje tot de Eredivisie en voor FC Volendam geldt hetzelfde, maar dan voor de Jupiler League. Maar goed, daar hebben we mee te dealen. Het programma van de KNVB staat gewoon vast. Daar doen we niets aan.”

Druk naar voren

Met het oog op de wedstrijd van zaterdag verwacht Van der Heide opnieuw een lastige tegenstander. “Jong Volendam staat vijfde en dat is niet voor niets. Het is afwachten wie ze van het A-elftal mee gaan krijgen en daar zal hun opstelling ook vanaf hangen. Van oudsher speelt Volendam met drie aanvallers en een ’10’ er kort onder. Technische jongens die ook wel willen werken. Over het algemeen wel verzorgd en leuk om naar te kijken, maar hoe ik FC Volendam ken, kan het ook maar zo wegzakken.”

Qua speelstijl rekent Van der Heide erop dat de Wijdbroeken offensief ten strijde zullen trekken. “Ik verwacht dat ze met veel druk naar voren gaan spelen. Met lef. Het is aan ons om daar op te anticiperen, door fel druk op de bal te zetten. Niet half, waar we de laatste weken wat naar neigden. Door hun offensieve spel liggen er wel kansen in de omschakeling, op snelheid. Daar hebben we ook de mensen voor, mits we het op een voetballende manier aanpakken. Zodra we lange ballen gaan spelen, dan wordt het een lastiger verhaal.”

Blessures

Met de wedstrijd tegen FC Lisse alweer enkele weken achter de rug, begint inmiddels ook de ziekenboeg wat leger te worden. Ali Akla en Ralph Hovestad keren terug in de selectie. Voor Henri de Graaf komt de wedstrijd nog wat te vroeg. “Henri heeft nog last van de hamstring, dus die zit morgen niet bij de selectie. Volgende week verwacht ik hem terug. Ook Mimoun Eloisghiri missen we nog. Die is kort geleden gescand en daar kwam niets ernstigs uit. Aanstaande dinsdag krijgt hij een spuit en dan kan hij hopelijk weer gaan optrainen, maar met de winterstop in zicht verwacht ik dat we hem op zijn vroegst pas in januari terug hebben.”

Ernstiger leek de blessure van Mike van de Laar, die afgelopen zaterdag met een brancard het veld af moest. “Mike heeft aanstaande woensdag een scan en een afspraak bij de orthopeed. Eigenlijk wilden we hem deze week al onder de scan hebben, maar er zat nog te veel vocht in de knie. Ik ben natuurlijk geen dokter, maar ik ben bang dat hij een kapotte kruisband heeft en als dat zo is dan zijn we hem negen maanden kwijt. Daar ben ik dan goed ziek van.”

Sigurdsson

Dan was daar deze week ook ineens het nieuws van Ingólfur Sigurdsson. Hij zou deze week mee gaan trainen, maar dat is nog een weekje uitgesteld. “Klopt. Aanstaande maandag komt hij aan met het vliegtuig en dinsdag sluit hij aan bij de training. Maandag trainen we ook niet vanwege Sinterklaasavond, dus dat past mooi. Hij gaat een paar weken meetrainen en vliegt dan weer terug naar IJsland. Ik heb hem ondertussen een paar keer gesproken en hij heeft echt veel zin in om bij ons aan te sluiten. Als het van beide kanten bevalt, dan gaan we hem per 1 januari proberen speelgerechtigd te krijgen.”

Bij winst kan IJsselmeervogels zaterdag goede zaken doen. Nummer 3 ASWH neemt het namelijk thuis op tegen nummer 4 Scheveningen. “Een of beide verliezen dan punten en Jong Volendam dan dus ook. Dan creëren we wat ruimte onder ons. Maar goed, dat geldt pas als we zelf winnen.”

De wedstrijd tussen de nummer 2 en 5 staat onder leiding van de heer N.B. Smit uit Huizen. De leidsman floot eerder dit seizoen Jong Volendam - Harkemase Boys waarin hij bij beide teams een rode kaart gaf. Hij zal worden bijgestaan door de heren Ribbink en Kucukerbir. De supportersbus vertrekt, vanwege een tussentijdse maaltijd al om 10.30 uur. Een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen