Nieuws

Volgen op

Van der Heide: "Wil ongeslagen thuisreeks graag behouden"

IJsselmeervogels neemt het zaterdag op tegen ASWH en dat betekent een geweldige start van de tweede seizoenshelft. De Rooien ontvangen thuis ASWH en dat betekent een duel tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst. Het belooft dus vuurwerk te worden, vanaf 15.00 uur.

De Rooien hebben wat goed te maken. Tegen ASWH werd eerder dit seizoen verloren en dat betekende in speelronde twee gelijk de eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van Van der Heide (4-2). Bovendien is de wedstrijd tegen Stedoco nog niet vergeten door Van der Heide: “De laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Stedoco, was echt een domper. Als we daar hadden gewonnen, dan hadden we de eerste seizoenshelft echt heel goed afgesloten. We hadden dan vier rondes in de KNVB beker gespeeld en hadden op twee punten gestaan achter FC Lisse.”

Daarnaast kampt IJsselmeervogels met de reputatie slecht uit de winterstop te komen. In de afgelopen zes seizoenen Topklasse werd slechts 1x gewonnen (7-2, tegen Montfoort) en werden de andere vijf openingswedstrijden verloren. “Mij is inderdaad het een en ander verteld hierover en ik zou dit heel erg graag doorbreken, net zoals het eerdere doorbreken van onze verlies-reputatie voorafgaand aan Wild Wild Westmaat.”

Toch merkte Van der Heide een zekere gebrandheid in de selectie, tijdens het trainingskamp in Valencia. “De wedstrijd tegen ASWH speelt echt. Ik ben dan ook benieuwd hoe het morgen zal verlopen. In de selectie merk ik dat spelers willen winnen om daarmee te laten zien hoe goed dit IJsselmeervogels kan zijn. Daarbij komt dat als we morgen winnen, je naar plek twee klimt en gelijk weer de druk op Lisse legt. Bovendien geef je als team dan een signaal af dat je goed uit de winterstop bent gekomen.”

Maar ASWH is geen eenvoudige ploeg. “ASWH vind ik een van de betere ploegen in de competitie. Ze kunnen ook een hoger niveau halen dan FC Lisse. Verschil met FC Lisse is dat Lisse wat constanter en wat meer in balans is en dat ASWH het wat meer van de pieken moet hebben. Voordeel voor ons is dat zowel Lisse als ASWH bijna alle toppers ‘uit’ speelt en wij van de top-5 alleen Rijnsburgse Boys nog uit treffen. Thuis zijn we in de competitie nog ongeslagen en dat wil ik graag zo houden!”

Bijzonder ten opzichte van de andere ploegen in de Derde divisie is de formatie van de ploeg van Jack van den Berg. ASWH speelt namelijk in een 5-3-2-formatie. “Ze spelen met twee opkomende vleugelverdedigers en drie centrale verdedigers, twee controleurs daarvoor en voorin Peter de Lange als targetman en Robbert Olijfveld daar met zijn snelheid en behendigheid omheen. En Robbert Olijfveld is een gevaarlijke speler. Het is niet voor niets dat hij volgend seizoen bij ons speelt. Op hun tactiek hebben we ons de afgelopen periode goed voorbereid. Ook op andere varianten die ze zouden kunnen spelen.”

Of het duel doorgang vindt, is afhankelijk van het weer. “Ik weet niet hoe het in Spakenburg is, maar in Sneek ligt op dit moment het nodige sneeuw. Volgende week zal ook lastig worden, gezien de vrieskou die in aantocht is, gecombineerd met het feit dat bij Rijnsburgse Boys op natuurgras wordt gespeeld. Het kan - afhankelijk van morgen - dus maar zo een verlengde winterstop worden”, besluit Van der Heide.

De wedstrijd IJsselmeervogels - ASWH vangt, ijs en weder dienende, morgen om 15.00 uur aan op Sportpark de Westmaat en staat onder leiding van de heer Serik uit Deventer. Pupil van de week is Kristan Meester, spelend in JO11-2. Als ballenjongens fungeert het team IJsselmeervogels JO13-2. Vanaf deze plaats wensen wij u alvast een prettige wedstrijd.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen