Nieuws

Volgen op

Verdonkschot gecontracteerd, Bosschaart en Mulder verlengen

IJsselmeervogels heeft de technische staf voor komend seizoen rond. Deze week kwam de technische commissie tot overeenstemming met Ted Verdonkschot (54) voor de duur van één seizoen. Daarnaast wist IJsselmeervogels de aflopende contracten van assistent-trainer Pascal Bosschaart en keeperstrainer Jacob Mulder met respectievelijk twee en één jaar te verlengen.

Verdonkschot heeft een lange staat van dienst in het amateurvoetbal. Daarnaast is hij in het verleden als assistent-trainer en hoofdtrainer ad interim actief geweest in de Jupiler League. Zijn trainerscarrière begon in 1997 bij HFC Haarlem als assistent-trainer onder Karel Bonsink. In 2000 was Verdonkschot drie wedstrijden eindverantwoordelijke van de voormalige profclub, waarna hij weer terugstapte als assistent onder Heini Otto.

Na vier jaar assistentschap ging Verdonkschot op eigen benen verder en bracht zijn carrière hem langs HFC EDO (2001-2003), Rijnsburgse Boys (2003-2009), Young Boys (2009), HHC Hardenberg (2009-2013), waarna hij bij Telstar (2015-2016) weer even het assistentschap op zich nam. Sinds de zomer van 2016 is de in Haarlem woonachtige Verdonkschot actief bij Koninklijke HFC.

Bij Rijnsburgse Boys kwamen de grote successen van Verdonkschot. Drie keer werden ‘de Uien’ kampioen in de Hoofdklasse (2006, 2007, 2009) en in zijn laatste jaar ook algeheel zaterdagkampioen. Ook bij HHC voldeed Verdonkschot aan de gestelde doelen en won het in 2012 bovendien voor het eerst in de historie de districtsbeker Oost, ten koste van FC Lienden. Bij Koninklijke HFC heeft Verdonkschot vervolgens met bescheiden middelen de stijgende lijn doorgezet. Vorig seizoen eindigden de Haarlemmers als dertiende in de Tweede divisie; dit seizoen staan ze na zestien wedstrijden op de zesde plaats.

De technische commissie over het vastleggen van Verdonkschot: "We zijn blij om te kunnen melden dat we tot overeenstemming zijn gekomen met Ted Verdonkschot. Ted paste in onze profielschets en in de gesprekken bleek al snel dat zijn visie op voetbal en zijn ambitie overeenkomen met die van ons. Ted is iemand die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft in het amateurvoetbal en heeft bij Koninklijke HFC bewezen met bescheiden middelen goed te presteren. Iemand met oog voor jong talent, maar wel altijd vanuit een prestatiegericht karakter."

Bosschaart en Mulder

Daarnaast verlengde IJsselmeervogels met Pascal Bosschaart (37) en Jacob Mulder (50), waarmee de technische staf gecompleteerd werd voor komend seizoen.

Jacob Mulder kwam in het seizoen 2013/14 naar de Rooie zijde van de Westmaat. De keeperstrainer kwam destijds over van Almere City FC, waar hij deze functie bekleedde in de jeugdopleiding. Hij gaat daarmee zijn zesde seizoen in bij IJsselmeervogels. Een functie die hij sinds 2016 combineert met keeperstraining in de voetbalacademie van PEC Zwolle. Voor zijn carrière als keeperstrainer was Mulder actief als doelman bij Sparta Nijkerk, waar hij als zestienjarige debuteerde, en later VVOG in Harderwijk.

Ook Pascal Bosschaart kwam in het seizoen 2013/14 naar IJsselmeervogels, destijds nog als speler. Na twee seizoenen op De Westmaat vertrok de centrale verdediger, tevens aanvoerder, naar SV Heinenoord om een jaar later als assistent-trainer terug te keren op De Westmaat. De bebaarde voormalige profvoetballer van FC Utrecht, Feyenoord, ADO Den Haag en Sydney FC is daarmee bezig aan zijn tweede seizoen. Bovendien zijn de assistent-trainer en IJsselmeervogels met elkaar in gesprek voor een cursus TC-1 (UEFA A Senioren), zodat Bosschaart in de toekomst ook als hoofdtrainer op het hoogste amateurniveau zou kunnen fungeren.

De technische commissie over de contractverlengingen: “We zijn zeer tevreden over de werkzaamheden van zowel Pascal als Jacob. Twee personen die goed tussen de groep staan en bovendien een plezierige persoonlijkheid hebben, wat zich uit in zowel de omgang met de groep als daarbuiten. Met het blijven van beide stafleden zorgen we voor continuïteit in de begeleiding. Bovendien brengen beiden ruime expertise in hun vakgebied.”

IJsselmeervogels feliciteert Ted Verdonkschot met zijn komst naar de rode zijde van Sportpark de Westmaat en feliciteert Pascal Bosschaart en Jacob Mulder met hun contractverlengingen. IJsselmeervogels wenst het drietal komend seizoen veel sportief succes toe!

Foto: Orange Pictures

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen