Nieuws

Volgen op

Wegen IJsselmeervogels en Van Hussen scheiden

IJsselmeervogels en Christiaan van Hussen zijn niet tot overeenstemming gekomen tot een contractverlenging voor komend seizoen. De 25-jarige middenvelder vertrekt zodoende komende zomer bij IJsselmeervogels.

Van Hussen kwam in de zomer van 2016 naar IJsselmeervogels, nadat hij daarvoor twee seizoenen bij FC Lienden zijn wedstrijden speelde. De drie jaar voor zijn periode in de Betuwe speelde de in Utrecht woonachtige Van Hussen bij USV Hercules, waar hij onder meer samenspeelde met Ralph Hovestad en Achraf Nejmi.

Toenmalig trainer Sandor van der Heide gaf hem direct bij zijn intrede op De Westmaat de aanvoerdersband en in zijn eerste seizoen was Van Hussen ook een vaste waarde in de basiself. Naarmate het seizoen vorderde leverde Van Hussen zijn aanvoerdersband in, maar miste uiteindelijk slechts één duel: de thuiswedstrijd tegen FC Lisse (schorsing na gele kaart). In het kampioensjaar in de Derde divisie kwam de middenvelder tot drie assists. Scoren deed Van Hussen dat seizoen alleen in de KNVB beker. In de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Achilles’29 was Van Hussen verantwoordelijk voor de 3-0.

Ook dit seizoen is Van Hussen onder Willem Leushuis een vaste waarde. Na eerst nog zoekende geweest te zijn naar de beste formatie bleek Van Hussen op de zes-positie in het systeem en de tactiek van Willem Leushuis het best uit de verf te komen. In het laatste duel voor de winterstop scoorde Van Hussen bovendien zijn eerste competitietreffer dit seizoen; hij scoorde de belangrijke 1-2 tegen FC Lisse (1-3).

IJsselmeervogels betreurt het vertrek van Christiaan van Hussen en wil hem bedanken voor de rol die hij het afgelopen anderhalf jaar vervulde binnen de selectie. IJsselmeervogels wenst hem daarnaast veel succes in de tweede seizoenshelft én in zijn zoektocht naar een nieuwe club.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's