Nieuws

Volgen op

Willem Leushuis: "Jaar goed afsluiten"

IJsselmeervogels gaat zaterdag op bezoek bij FC Lisse. Beide ploegen promoveerden afgelopen zomer vanuit de Derde divisie zaterdag en troffen elkaar zodoende vorig seizoen ook al. Willem Leushuis kijkt vooruit naar het uitduel op Ter Specke.

Verdedigend ingestelde ploeg

FC Lisse speelde zaterdag de streekderby tegen Rijnsburgse Boys. Onder toeziend oog van 1.500 toeschouwers wonnen de ‘Uien’ met 2-1, mede door een vroege rode kaart voor spelmaker Martin van Eeuwijk. Waarschijnlijk zit de vaardige Van Eeuwijk zodoende een automatische schorsing uit. “Als hij niet meedoet dan scheelt dat wel iets”, merkt Willem Leushuis op. “Verder hebben ze met Van de Putten als spits een jonge en bereidwillige speler. Die sleurt en scoort daarnaast makkelijk. Achterin hebben ze met Van Boxel een ervaren verdediger en op doel een goede meevoetballende keeper in de persoon van Brian van der Werff. Op het middenveld loopt al jaren Rik Vermeulen. Een aanvallend goede speler.”

“Tactisch gezien zijn ze een vrij verdedigend ingestelde ploeg. Ze spelen met Van de Putten voorop, Van Eeuwijk daar omheen en verder leunen ze wel achterover. Ze zullen tegen ons waarschijnlijk ook aftasten, omdat ze weten dat we snelheid voorin hebben. Dat doet eigenlijk bijna elke ploeg tegen ons, behalve TEC een paar weken geleden.”

Ritme

Waar FC Lisse zaterdag speelde, zag IJsselmeervogels het thuisduel tegen Excelsior Maassluis afgelast worden. Om toch wat ritme te houden werd een poging gewaagd om dinsdagavond tegen NSC Nijkerk te oefenen. Door ontbrekend materieel om het hoofdveld schoon te krijgen werd echter gekozen om te trainen. “We hebben getraind op een bijveld, met een oranje bal. De jongens vonden dat ook wel leuk. Het heeft toch wat speciaals. We hebben bovendien anders sinds donderdag niets meer gedaan en willen de goede schwung vasthouden richting de winterstop.” 

Tribune sneeuwSneeuw zorgde zaterdag voor een onbespeelbare Westmaat

Om ritme te houden speelt IJsselmeervogels woensdagavond nog een oefenduel met DVS’33 Ermelo, dat momenteel vijfde staat in de Derde divisie zaterdag. “Vanochtend is het veld gereinigd door een gespecialiseerd bedrijf, zodat we vanavond gewoon kunnen spelen en donderdag kunnen trainen.”

Angstgegner

FC Lisse is een ploeg waar IJsselmeervogels geen goede herinneringen aan heeft. Vorig seizoen verloor de ploeg van toenmalig trainer Sandor van der Heide twee keer met 2-0 van de Lissenaren. Bovendien dateert de laatste overwinning op Ter Specke van 26 maart 2011, toen IJsselmeervogels met 2-3 won. In de seizoenen daarna volgden zes wedstrijden zonder overwinning (2-0, 2-2, 1-1, 2-1, 1-1, 2-0) op Ter Specke. Voor Willem Leushuis een verklaarbaar fenomeen. “IJsselmeervogels komt daar vaak in de winterperiode en op een grasveld wordt toch wat anders verwacht dan op kunstgras. Zeker in deze periode van het jaar. Dan komt er duelkracht en strijd bij kijken. Voetbal is dan van minder belang. Strijd en bereidheid maakt op natuurgras een groter verschil dan op kunstgras.”

EdW lisse thuis6Vorig seizoen werd er twee keer niet gewonnen van FC Lisse

Toch maakt de trainer zich juist daar niet zoveel zorgen over. “Zoals wij de laatste drie wedstrijden gespeeld hebben, met vooruit verdedigen en georganiseerd met elkaar verdedigen. Anders gezegd: met plezier en passie, dan moeten wij van FC Lisse kunnen winnen. Ik heb de afgelopen weken vaak gedacht ‘Oh nee straks komt die winterstop te vroeg voor ons. Het zal toch niet waar zijn.’ Zaterdag hadden we ook graag willen spelen, maar daar kwam het helaas niet van door de weersomstandigheden.”

Moro trouwt

IJsselmeervogels mist voor het duel met FC Lisse in ieder geval Soufyan Moro. “Soufian gaat zaterdag trouwen en ontbreekt daardoor in de selectie. Ook Raymon ontbreekt nog steeds vanwege een voetblessure, maar voor de rest hebben we - zoals het er nu uitziet - een volledig fitte selectie.”

Soufian Moro
Soufyan Moro ontbreekt zaterdag

Het duel start zaterdag 15.30 uur en staat onder leiding van de heer F.M.L van den Elzen, die in het verleden de leiding had bij Katwijk - IJsselmeervogels (2015, 1-2) en IJsselmeervogels - SteDoCo (2016, 0-0). Ondanks de barre weersomstandigheden van de laatste dagen rekent Willem Leushuis erop dat het zaterdag doorgaat. “Aan de kust waait het meer en sneeuwt het minder. Daarbij komt dat het donderdag en vrijdag droog blijft en zes graden wordt. Ik ga er vanuit dat er gewoon gespeeld wordt. De laatste van 2017, dus hopelijk kunnen we het jaar goed afsluiten.”

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen