Nieuws

Volgen op

Zware knieblessure noodzaakt Henri de Graaf te stoppen

Henri de Graaf heeft deze week slecht nieuws te horen gekregen rondom zijn knie. De 32-jarige linkerverdediger onderging deze week een MRI-scan waaruit bleek dat zijn kruisband is afgescheurd. De Spakenburger is hierdoor genoodzaakt zijn actieve voetbalcarrière te stoppen en maakte dat donderdagavond bekend aan de A-selectie.

"Vorige week maandag werd ik in de laatste minuten van de training geraakt op mijn linkerknie, waar ik een paar jaar geleden al twee keer een kruisband- en meniscusoperatie aan had gehad. Ik maakte een verkeerde draai en voelde gelijk dat het foute boel was", aldus Henri de Graaf tegenover IJsselmeervogels Media. "Uit de MRI bleek dat m'n kruisband gescheurd is. Aangezien het de knie is waar het een paar jaar geleden flink mis mee was, betekent het een langer revalidatieproces. Ik moet rekening houden met 12 tot 18 maanden herstel, wat me heeft doen besluiten te stoppen met voetbal."

In 2009 en 2010 kreeg de karaktervolle verdediger ook al twee keer een klap in het gezicht door ook destijds met zware knieblessures te worden geconfronteerd. Destijds was de Spakenburger tweeënhalf jaar uit de running door een aantal operaties en bijbehorend herstel van zijn linkerknie. Ook vorig seizoen moest De Graaf al twee keer onder het mes, vanwege een abces in zijn nog goede rechterknie.

De Graaf, die in november 2005 als product van de jeugdopleiding debuteerde onder trainer Willem Leushuis, speelde tot de zomer van 2012 voor IJsselmeervogels. Bij Eemdijk groeide hij in vier seizoenen uit tot sterkhouder, wat hem in staat stelde om terug te keren bij IJsselmeervogels in de zomer van 2016. In negen seizoenen in de A-selectie van IJsselmeervogels tot 161 wedstrijden, waarin hij 15 keer tot scoren kwam.

IJsselmeervogels wenst Henri de Graaf ontzettend veel sterkte, een voorspoedig herstel en hoopt hem nog vaak langs de lijn terug te zien bij 'zijn' IJsselmeervogels.

HenrideGraaf

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
feb
Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels

Clinic FC Utrecht bij IJsselmeervogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

9
mrt
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's