Nieuws

IJsselmeervogels plaatst zich voor halve finale beloftencompetitie

Het beloftenelftal van IJsselmeervogels is er dinsdagavond in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de beloftencompetitie. DVS'33 Ermelo werd 2-0 aan de zegekar geboden waardoor de vierde winstpartij in vijf wedstrijden een feit is.

IJsselmeervogels begon voortvarend aan de wedstrijd tegen de Veluwse leeftijdsgenoten. Al in de openingsfase kregen de 'Vogels' een paar goede mogelijkheden op een voorsprong. Dylan Chiazor schoot na een minuut of zeven van dichtbij hoog over. Niet veel later werd Wouter de Graaf door een perfecte steekbal van Yassine Tekfaoui alleen voor de Ermelose doelman gezet, echter vlagde de assistent scheidsrechter voor buitenspel. De laatste grote kans in deze fase van de wedstrijd kwam op naam van Tom de Graaf. Tom, de topscorer van de beloftencompetitie, bleek teveel tijd nodig te hebben om het voorbereidende werk van Dylan Chiazor af te kunnen ronden.

Na ongeveer twintig minuten spelen namen de bezoekers de regie van het spel langzaam over. De technische vaardige spelers van DVS' 33 Ermelo kregen meerdere kansen op de openingstreffer, maar het ontbrak bij de aanvallers aan een goede afronding. Voor rust kreeg IJsselmeervogels, op een goede mogelijkheid van Jeffrey van den Dikkenberg na, gee kansen meer op een doelpunt. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen dan ook aan de thee.

Na de rust kwam IJsselmeervogels met twee andere spelers het veld op. Mark de Graaf verving Sergio Kozjak en Bie Meester kwam in het veld voor Wouter de Graaf. Wouter was net terug van een blessure en speelde daarom slechts een helft mee. De wedstrijd ging na de rust in een hoog tempo op en neer en beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Toch is het de thuisploeg die na ruim een uur spelen de openingstreffer aan mocht tekenen. De een paar minuten eerder ingebrachte Ayrton Plattel stond gelijk scherp voor het doel, nadat IJsselmeervogels goed pressingspel speelde. Ayrton hoefde na goed voorbereidend werk de bal alleen nog maar in het open doel van de Ermeloërs te tikken en deed dit dan ook.

Het doelpunt van IJsselmeervogels brak de tegenstander nog niet. DVS'33 Ermelo bleef proberen om met een resultaat de Westmaat te verlaten en kwam hier nog dichtbij. Doelman Jan van Willige moest na een goede solo van een DVS'er redding brengen op de inzet van de tegenstander. Twee minuten voor tijd besliste IJsselmeervogels de wedstrijd definitief. Bie Meester leek dat te doen toen hij ontsnapte aan de buitenspelval. Oog in oog met de doelman miste hij echter. Kort daarna bracht Ayrton Plattel echter alsnog de uitbreiding van de score op het scorebord.

Door deze 2-0 overwinning plaatst het beloftenelftal van IJsselmeervogels zich als eerste voor de halve finale. Op 7 maart staat de laatste wedstrijd van de beloftencompetitie op het programma. IJsselmeervogels zal dan in Hoogland aftrappen tegen leefstijdsgenoten van Hoogland. In April zal dan de beloftencompetitie worden vervolgd met de halve finales. De tegenstander hierin is op dit moment nog niet bekend.

Opstelling IJsselmeervogels: Jan van Willige, Douwe Beukers, Gerben de Graaf, Henk Wim Heijnen (60' Niek van Diermen), Christopher Connor, Jeffrey van den Dikkenberg, Tom de Graaf, Sergio Kozjak (45' Mark de Graaf), Dylan Chiazor, Wouter de Graaf (45' Bie Meester), Yassine Tekfaoui (60' Ayrton Plattel)

Verslag: Ruud van de Geest
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)