Nieuws

Volgen op

Beloften winnen met 1-0 van Hoogland

De beloften van IJsselmeervogels zijn de beloftencompetitie goed begonnen. In de eerste wedstrijd werden de beloften van Hoogland met 1-0 verslagen.

Het beloftenteam van IJsselmeervogels is samengesteld uit spelers van de A-selectie, het tweede, JO19-1 en JO17-1. Onder leiding van hoofd talentebegeleiding Ruud van de Geest, die vandaag werd bijgestaan door Sandor van der Heide, werd de beloftencompetitie afgetrapt tegen Hoogland. De wedstrijd was een klein kwartiertje oud, zonder noemenswaardige gebeurtenissen, toen Mitchel Rood noodgedwongen het veld verlaten nadat hij bij een scoringspoging werd gestuit door een verdediger. Geert-Henk Muijs was zijn vervanger.

Enige minuten later was er de eerste kans voor de Vogels. Justin was doorgebroken, maar kon niet tot scoren komen. Het was een van de weinige echte kansen in de eerste helft. Hoogland kon er echter ook niet veel tegenover stellen. Pas in het laatste kwartier waren er wat kansen voor de Hooglanders, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Jan van Willige.

Na rust bleek Bie Meester de plaats van Justin Rood te hebben ingenomen. De eerste kans van de tweede helft kwam meteen op zijn naam. Een strakke voorzet van Ferry Meijdam werd echter net door hem gemist. De grootste kans was voor Ferry zelf toen hij de keeper kon omspelen nadat Sergio Kozjak hem met een diepe bal had weggestuurd. Ferry kon vanuit een moeilijke hoek de bal nog richting doel spelen, maar de bal miste echter snelheid waardoor hij net voor de lijn weggewerkt kon worden door een Hooglandverdediger. Dit niet benutte buitenkansje werd gevolgd door de beste kans van Hoogland in de wedstrijd, maar ook deze leidde niet tot een goal. De bal ging voor langs.

Inmiddels waren ook Niek van Diermen en Matthijs van Diermen binnen de lijnen waren gekomen voor Jeffrey van den Dikkenberg en Tom de Graaf. Nadat ook Mark de Graaf nog een beste kopkans had gekregen op een prima voorzet van Bie kon dan toch eindelijk de eerste goal van de avond genoteerd worden. Mark stuurde Ferry weg met een diepe bal en Ferry werkte de bal richting doel. Daar kon Bie helemaal vrij inkoppen. Met nog een kwartiertje te gaan zou het de enige goal van de avond blijven. 

Fotografie: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen