Nieuws

IJsselmeervogels JO19-1 geeft voorsprong na rust weg

IJsselmeervogels JO19-1 heeft in Harderwijk na een goede eerste helft toch nog verloren van de leeftijdsgenoten van VVOG. De Harderwijkers bogen een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. De winnende treffer was er eentje die na afloop bij de begeleiding van IJsselmeervogels voer tot napraten gaf.

Ruim een week nadat het vlaggenschip van de rooien met de volle buit uit Harderwijk was teruggekeerd was het de beurt aan de jongens van o19. Op een bijveld (het kunstgrasveld mocht wegens de kunstgras-discussie niet op gespeeld worden.) creëerden de bezoekers voor rust meerdere kansen. Dit leidde na ruim een half uur spelen ook tot een terecht voorsprong. Een prima voorzet van Dylan Chiazor kwam terecht op het hoofd Geert Henk Muys, die de doelman van VVOG kansloos liet met een kopbal.

Gelijk na rust kregen de Vogels een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. De verdediging van VVOG was duidelijk nog niet scherp en Bie Meester kreeg een vrije schietkans. De bal verdween echter net naast het doel.

Na die gemiste kans nam de thuisspelende ploeg de regie over. Was het eerst doelman Jan van Willige die nog een uitstekende redding verrichte, kon hij even later na geklungel achterin bij de Vogels de gelijkmaker niet meer voorkomen.

VVOG rook op dat moment bloed en zette door. Uiteindelijk kwam de voorsprong van VVOG er ook. Deze gelijkmaker zorgde voor veel discussie bij spelers en begeleiding. De assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel, maar de arbiter liet doorspelen. Vervolgens appelleerden enkele spelers van IJsselmeervogels voor een achterbal, maar ook hier gaf de arbiter van dienst aan dat de bal niet over de achterlijn geweest was. De doelman van de Vogels liet vervolgens de bal los en leidde daarmee ongelukkig de 2-1 voorsprong voor VVOG in.

Deze klap kwam de ploeg niet meer te boven. Het kreeg vlak voor tijd via Bie nog wel een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de Harderwijkse goalie bracht uitstekend redding.

Tekst & Fotografie: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd (album)