Nieuws

Volgen op

Start Techniek- en Voetbalschool pupillen

Woensdag 13 september wordt er gestart met de Techniekschool voor onze pupillen, die spelen in de teams van O8 t/m O11.

In de uitgebreide circuits die we per leeftijdscategorie neerzetten wordt gewerkt met de Coerver- en Meulensteenoefeningen. Deze oefeningen hebben tot doel om van de kinderen betere technische voetballers te maken.

Er wordt met verschillende weerstanden per leeftijd gewerkt, van een inactieve naar een actieve vorm. Hierdoor gaat de ontwikkeling van uw kind als voetballer beter en sneller. Bovendien zal hij of zij nog meer plezier aan het spelletje beleven, doordat een technische begaafde speler eenvoudiger aanneemt, passeert en schiet.

De ontwikkeling van een kind als voetballer is natuurlijk van meerdere factoren afhankelijk. Want ook op motorisch en mentaal gebied proberen we gezamenlijk met het stageteam al op deze facetten te letten. Uiteraard is dit bij de onderbouw wel anders dan bij de bovenbouw.

De laatste jaren zijn er, beginnend bij de KRV, gewoon meer talenten ontwikkeld bij IJsselmeervogels en is het voetbalspel in het geheel vooral verzorgder en technischer geworden.

De trainingen zijn zowel voor selecties als niet selecties belangrijk. Want de afgelopen seizoenen zijn er door de werkwijze van de horizontale opleiding meer kinderen van een lager team naar een hoger team doorgestroomd.

Schema
15.00-16.00 uur O8-1, O8-2, O9-1 en O9-2
16.00-17.00 uur O10-1, O10-2, O11-1 en O11-2
17.00-18.00 uur O8-3, O8-4, O9-3, O9-4, O10-3 en O11-3

Graag zie ik jullie allemaal komende woensdag op het hoofdveld.

Sipke Ausma.
TJC onderbouw en team

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

26
jan
Jong FC Utrecht - SC Cambuur

Jong FC Utrecht - SC Cambuur
Sportpark de Westmaat

9
feb
Gooische Vrouwenbingo

Gooische Vrouwenbingo
Salentein Lounge

2
mrt
Bingo

Bingo
Kantine

16
mrt
Koppeldarts-toernooi

Koppeldarts-toernooi
Kantine

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's