Nieuws

Volgen op

Ook Jan van Willige wordt selectietrainer (update 8)

Graag willen we u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de trainersstaf van de jeugdopleiding. Binnen de TC-Jeugd zijn we druk doende om met de huidige trainers het lopende seizoen te evalueren en met nieuwe kandidaat-trainers te spreken om de opleiding te komen versterken.

O12-1
Lorenzo Muller gaat de O12-1 trainen, Lorenzo heeft zijn TCIII diploma gehaald en wilde dit voorjaar als professioneel jeugdvoetbaltrainer naar Amerika. Maar deze plannen zijn veranderd. Nu is hij werkzaam als video-analist bij NEC en heeft hij weer ruimte om bij zijn oude liefde, IJsselmeervogels, een jeugdteam te gaan trainen. Deze week is Lorenzo al begonnen met de O12-1

O9-2
Henk Dijkhuizen loopt al weer een paar jaar bij IJsselmeervogels, waar hij via zijn zoontje is binnen gekomen. In het verleden heeft hij vele (jeugd)teams training gegeven bij v.v. Eemdijk. Daar heeft hij ook zijn TCIII diploma gehaald. We zijn als TC-jeugd erg blij dat hij de O9-2 onder zijn hoede wil nemen. Vanaf maandag is Henk weer actief als trainer.

O10-2
Ook Jan van Willige gaat een jeugdselectieteam trainen. In navolging van Jeffrey en Marciano neemt Jan de O10-2 onder zijn hoede. Jan liep vorig jaar al stage en is al nauw betrokken bij de Keepersacademie en de techniekschool van de onderbouw. Daar komt nu de O10-2 bij en dit team gaat aanstaande maandag starten met trainen.
Als TC-jeugd hebben we met Jan alle selectieteams bezet, en we zijn blij dat we veel gediplomeerde trainers op deze teams hebben kunnen plaatsen.

We wensen Lorenzo, Henk en Jan veel succes en het nodige plezier toe voor het dit seizoen!

O15-2
In de pre-voorbereiding (fase na het lopende seizoen en voor de zomervakantie) had dit talentvolle jeugdteam nog geen eigen trainer. We hebben diverse trainers gevraagd om dit team in die fase te trainen, om ze zo verder te laten ontwikkelen. Cor Vis en Rut van de Groep (de trainers van de O19-2) hebben dat ook gedaan. En het leuke was, dat beide heren erg enthousiast waren over deze talentvolle groep. Beide heren starten deze week al met de 1e training van de O15-2 om zo de jongens te helpen zichzelf met plezier te ontwikkelen richting de O15-1 en natuurlijk ook het team te ontwikkelen.

O11-2
Jan van Triest is volgend seizoen trainer van de O11-2. Het afgelopen seizoen had hij de O9-1 onder zijn hoede. Jan heeft ROC Sport & Bewegen gedaan, en heeft zodoende al een aantal jaren stage gelopen in de jeugdopleiding. We willen hem nu graag een wat ouder team laten trainen en in samenwerking met Bryan (O11-1) gaan kijken of deze lichting klaar gestoomd kan worden voor het grote veld..

O10-1
Al het hele seizoen was het in de wandelgangen op te vangen, dat een aantal spelers van de A-selectie wat voor de jeugdopleiding willen betekenen. Nu heeft Jeffrey van den Dikkenberg aangegeven dat hij een team wil gaan trainen. Jeffrey gaat de opleiding MBO Sport en Bewegen niveau 4 (ongeveer hetzelfde als het CIOS) in Amersfoort volgen. Daarvoor moet hij stage lopen en dat gaat hij doen bij de O10-1 en bij de Kleine Rooie Vogels. De O10-1 start komende maandag met trainen. Als TC-jeugd zijn we zeer content dat Jeffrey deze stap heeft gezet.

We wensen Cor, Rut, Willem en Jeffrey veel succes en het nodige plezier toe voor het komende seizoen!

O8-2
Djaylani Martherus gaat komend seizoen dit jongste selectie team trainen. Djaylanis speelt al jaren bij de rooien en was het afgelopen seizoen te bewonderen in de O19-2 en O17-1. Afgelopen seizoen is hij begonnen als trainer van de O10-3 en onder begeleiding van Sipke heeft hij zich ontpopt als een goede beginnende trainer. Komend jaar mag hij zich bij dit team verder ontwikkelen en hoopt hij veel te leren van Jaco (O8-1) en Sipke.

O10-2
Willem Muijs is volgend seizoen trainer van de O10-2. Dit selectieteam had hij dit seizoen ook onder zijn hoede als O9-2. Willem is een rustige analyserende trainer, die goede stappen met het team gemaakt heeft. In het circuitmodel van de onderbouw gaat hij samen met de andere trainers deze voormalig E-pupillen verder scholen in techniek en samenwerken.

O9-1
Al het hele seizoen was het in de wandelgangen op te vangen, dat een aantal spelers van de A-selectie wat voor de jeugdopleiding willen betekenen.
Als eerste schaap over de dam heeft Marciano van Leijenhorst aangegeven dat hij een team wil gaan trainen. Marciano volgt de opleiding MBO Sport en Bewegen niveau 4 (ongeveer hetzelfde als het CIOS) en gaat naar zijn laatste jaar toe van deze opleiding in Hilversum.
In het overleg met de TC's (jeugd en senioren) was dit één van de argumenten om op zoek te gaan naar spelers, die meer uit de regio kwamen en toch de kwaliteiten hadden om in het 1e team te spelen. Want voor deze spelers is het makkelijker om deze stap te maken (kijk naar Bryan Burgerhout) dan voor spelers die een stuk verder van de club wonen.
Als TC-jeugd zijn we zeer content dat Marciano deze stap heeft gezet.

We wensen Djaylani, Willem en Marciano veel succes en het nodige plezier toe voor het komende seizoen!

Kleine Rooie Vogels
Voor het 5e jaar op rij is het de TC-Jeugd gelukt om de zeer ervaren staf voor de Kleine Rooie Vogels vast te leggen. Zowel Joop Brand als Abraham Bos hebben te kennen gegeven er een jaartje aan vast te plakken. Ze gaan onze jongste jeugd helpen de eerste stappen in het mooiste spelletje van de wereld te zetten. Maar er is uitbreiding van de staf gerealiseerd, want Jan Vedder heeft aangegeven dat hij hierbij gaat helpen. Met de hulp van deze begenadigde linkspoot weet de TC-Jeugd zeker, dat er voor de technische basis van de Kleine Rooie Vogels een goed fundament gelegd zal worden.

O8-1
Ook Jaco Oosterveen gaat door als trainer bij IJsselmeervogles. De altijd vrolijke Jaco stort zich volgens seizoen weer met volle overgave op de O8-1. Dit team bestaat uit voetballertjes die na de Kleine Rooie Vogels de eerste stappen binnen de KNVB competities gaat zetten. Komend seizoen zal dit een nieuwe opzet krijgen, want de O8-1 gaat 6 tegen 6 spelen op een kwart veld. Aan Jaco de mooie uitdaging om dit team daarbij te gaan helpen.

O17-2
Met Seiran Simonian heeft de TC-Jeugd goede gesprekken gevoerd en we zijn een verlenging van de verbintenis aangegaan voor het 4e seizoen van de sympathieke Seiran. Dit jaar traint hij de O16-1 en in de najaarscompetitie heeft zijn team lang meegedaan om het kampioenschap. Maar het bijna wekelijks helpen van de O17-1 ging het team niet in de koude kleren zitten. Maar dit helpen, doorschuiven van spelers naar hogere teams, past wel heel goed in het opleidingsbeleid van IJsselmeervogels. Voor komend seizoen heeft de TC-Jeugd gekozen voor de O17-2 (in plaats van de O16-1), waardoor Seiran over meer keuzemogelijkheden kan beschikken, waardoor we een homogenere groep qua niveau kunnen vormen.

O17-1
Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk kan de TC-Jeugd Abdelali Chaiat presenteren als nieuwe trainer voor de O17-1. Chaiat zal voor de voetballiefhebber geen onbekende zijn, want hij heeft aardig wat seizoenen in het betaald voetbal gespeeld, waaronder bij FC Utrecht. In een aantal zeer plezierige gesprekken heeft hij de TC-Jeugd overtuigd dat hij een zeer geschikte trainer is voor IJsselmeervogels. Hij kan met zijn ervaringen uit het betaald voetbal spelers individueel helpen, om ze verder te laten groeien en te rijpen in de opleiding. De in Amersfoort woonachtige Chaiat is nu nog trainer bij CJVV O17-1.

O19-2
Cor Vis en Rut v.d. Groep hebben aangegeven dat ze dit seizoen met erg veel plezier de O19-2 trainen en coachen. De cultuurbewakers van de opleiding werken dit jaar met een erg kleine maar zeer hechte groep. Dus ondanks de personele problemen gaat dit team er vol voor, en dat mag ook wel eens gezegd worden.

De TC-Jeugd is dan zeer content dat beide heren de langdurige samenwerking continueren!

O15-1 & Techniekschool voor O12 t/m O15
Gisteravond heeft de TC-Jeugd met Louis Vermeulen overeenstemming bereikt om komend seizoen de O15-1 te gaan trainen en coachen. Louis gaat dan voor het 3e seizoen aan de slag bij IJsselmeervogels. Met de aanpak van Louis verwacht de TC-Jeugd dat de spelers van O15-1 individueel stappen gaan maken en dat ze ook als team zullen groeien.
Daarnaast blijft Louis de Techniekschool aanbieden aan de selectieteams van O12 t/m O15. Dat gebeurt dit seizoen naar tevredenheid.

O13-1
Dit team zal voor het 3e seizoen op rij getraind gaan worden door Ruud van Esveld,
De sympathieke Amersfoorter is na een moeilijk eerste jaar nu met de O13-1 terug te vinden op de 1e plaats en ze liggen op kampioenskoers. De TC-Jeugd is goed te spreken over de werkwijze van Ruud, die goed past bij deze leeftijd!

O11-1
Ook met Bryan Burgerhout heeft de TC-Jeugd overeenstemming bereikt. Bryan traint en coacht al jaren deze groep en dit valt goed te combineren met zijn voetbalcarrière bij IJsselmeervogels.
Met het verlengen van Bryans contract streeft de TC-Jeugd continuïteit op deze groep na, zodat Bryan zich steeds meer kan specialiseren op deze lichting.

Met het verlengen van de contracten met Ruud en Bryan wil de TC-Jeugd aangeven dat een trainer met ervaring op één bepaalde lichting op dit moment de voorkeur heeft boven trainers die met één lichting mee groeien in de jeugdopleiding.

O19-1
Het hoogste jeugdteam van de opleiding gaat komend seizoen getraind en gecoacht worden door Wouter Zewuster die daarmee zijn 4e seizoen in gaat bij IJsselmeervogels.
Op dit moment traint Wouter de O17-1 en met dit jonge net gepromoveerde team staat hij momenteel op een zeer verdienstelijke 3e plaats. Afgelopen weekend plaatste dit team zich ook voor de halve finale van de beker. Met Wouter verwacht de Commissie Voetbal een passende trainer te hebben die een goed evenwicht weet te vinden in het individueel beter maken van de spelers en het laten presteren van het team.

O8/O9/O10/O11-pupillen
Net als dit seizoen zal Sipke Ausma op zijn zeer bevlogen manier leiding gaan geven aan de trainers en coaches van de O8 t/m O11 teams. Hij zal de voetbal- en techniekschool verzorgen voor deze lichtingen en hij zal de jonge trainers van deze groepen helpen met het maken van de volgende stappen in hun trainerscarrière.
De TC-Jeugd is zeer tevreden over het functioneren van Sipke, en we zijn blij dat we de samenwerking kunnen continueren.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Koningsdag 2018

Koningsdag 2018
Sportpark de Westmaat

2
mei
Jonger Oranje Talentendag

Jonger Oranje Talentendag
Sportpark de Westmaat

10
mei
Vriendinnendag

Vriendinnendag
Sportpark de Westmaat

2
juni
Bekerfinale Dames

Bekerfinale Dames
de Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's