Nieuws

Volgen op

Vogels-beloften naar halve finale

Het beloftenteam van IJsselmeervogels is doorgedrongen tot de halve finale van de Acerbis beloftencompetitie. In de kwartfinale werd afgerekend met Hercules door deze met 6-2 te verslaan. In de halve finale wacht Huizen waarvan in de poulefase van deze beloftencompetitie één werd gewonnen en één werd verloren. Het zal in dat opzicht een interessante ontmoeting worden.

Het beloftenteam - bestaande uit spelers afkomstig uit het eerste, tweede, O19-1 en O17-1 - kwam in deze wedstrijd goed uit de startblokken. Het team had in de eerste 20 minuten de overhand zonder dat het tot scoren wist te komen. Na deze fase werd Hercules wat sterker en wist het twee goede goals te scoren uit goed uitgespeelde counters. De 0-1 scoorde oud-Vogel Oscar van Logtestijn. Waar iedereen zou denken dat de wedstrijd gespeeld zou zijn en dat het een uitzichtloze missie voor de Vogels zou worden, viel vrij snel na de 0-2 de goede aansluitingstreffer van Berry Powel. Hierdoor waren de Vogels volledig terug in de wedstrijd en werd er met een 1-2 achterstand gerust.

De tweede helft was nog niet goed en wel bezig of de 2-2 zat al in het mandje: Het was Jordy Ruizendaal die een afgeslagen corner via een fantastische volley in het net wist te schieten. Dit was het signaal voor de Vogels om door te gaan en nog geen twee minuten later lag ook de 3-2 in het net. Het was een mooie aanval over enkele schijven welke werd verzilverd door Mike van de Laar. Het was eigenlijk in de gehele tweede helft IJsselmeervogels wat de klok sloeg, al kwam Hercules middels de speler met rugnummer 7 er nog enkele keren razendsnel uit. De achterhoede van de Vogels had echter steeds vaker een goed antwoord op deze uitbraken. De wedstrijd werd uiteindelijk 15 minuten voor tijd definitief beslist toen Jan Vedder via een mooie kopgoal de 4-2 wist te scoren. Het verweer en geloof was na de 4-2 dan ook helemaal gebroken bij Hercules, waardoor de Vogels in de laatste 10 minuten via Berry Powel en Jeffrey van de Dikkenberg de eindstand nog naar 6-2 wisten te tillen.

Al met al een goede en dik verdiende overwinning op Hercules, hierdoor gaan de Vogels door naar de halve finale. De halve finale staat voor dinsdag 10 april op het programma, tegenstander zal dan zoals eerder aangegeven Huizen zijn. De Vogels spelen dan weer thuis, tijdstip van aanvang zal wederom 20:00 uur zijn. Tot dan.

Opstelling: 1. Jan van Willige (A-sel.), 2. Wesley Mink (O19-1), 3. Jeffrey v.d. Dikkenberg (B-sel.), 4. Rick Blokhuis (O19-1), 5. Chris Connor (B-sel.), 6. Mark de Graaf (O19-1; 60’), 8. Jordy Ruizendaal (O19-1), 10. Mike v.d. Laar (A-sel.), 7. Jan Vedder (B-sel.; 70’), 9. Berry Powel (A-sel.), 11. Sergio Kozjak (O19-1; 60’)

Wissels: 12. Geert Muijs (O19-1; 30’), 13. Yassine Tekfaoui (O17-1; 30’), 14. Stefan Koelewijn (O19-1; 20’)

Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)