Nieuws

Volgen op

Yassine Tekfaoui naar FC Utrecht

Yassine Tekfaoui maakt komende zomer de overstap naar FC Utrecht. De 16-jarige vleugelspeler van IJsselmeervogels JO17-1 maakte eerder dit seizoen al zijn officieuze debuut voor het eerste elftal en stapt nu dus over naar de Utrechtse profclub, waar hij komend seizoen in Onder-19 zal gaan spelen.

Tekfaoui maakte in de zomer van 2016 de overstap naar IJsselmeervogels. Hij kwam destijds over van het Amersfoortse CJVV, waar hij dat seizoen was uitgeroepen tot talent van het jaar. Gestart in IJsselmeervogels JO17-1 maakte hij vorig seizoen al vaak deel uit van het hoogste jeugdelftal van de opleiding, waarmee hij bovendien promotie meemaakte via de nacompetitie. Ook dit jaar speelt Yassine ondanks zijn jonge leeftijd vrij geregeld in JO19-1.

Al vroeg in dit seizoen ging Tekfaoui meetrainen met de A-selectie op de maandagavond en later ook op dinsdagavond. Op 26 september 2017 maakte Tekfaoui bovendien zijn opwachting in een wedstrijd het eerste elftal. In een oefenduel met derdedivisionist Magreb’90 (5-2) startte hij in de basiself van trainer Willem Leushuis en hield zich goed staande. Ook in de oefenwedstrijden tegen Jong De Graafschap (5-0) en Jong ADO den Haag (3-1) kreeg Tekfaoui, net als in het beloftenteam, speeltijd.

Peter van Diermen, hoofd opleidingen bij IJsselmeervogels: “Yassine is een zeer behendige, technisch vaardige en snelle speler die dit seizoen via goals en assist bij veel doelpunten betrokken is. Mede omdat hij deel uitmaakte van het hoogste JPN-team (Jeugdplan Nederland) van de KNVB stond hij op de radar van veel BVO’s. Een rechtsbenige vleugelspeler die het liefst vanaf de linkerkant speelt.”

Na Jordy Ruizendaal is Yassine Tekfaoui de tweede speler binnen korte tijd die de overstap maakt naar een profclub. De hoofd opleidingen over deze overstap: “Hoewel Yassine’s verblijf bij IJsselmeervogels slechts beperkt blijft tot twee seizoenen, zijn we blij dat we in die periode hebben kunnen bijdragen aan de doorontwikkeling van zijn talent. Dat hij daarmee nu een overstap heeft afgedwongen naar FC Utrecht zijn we enorm trots op en is voor ons een signaal om op deze weg door te bouwen.”

IJsselmeervogels feliciteert Yassine met zijn overstap naar FC Utrecht en wenst hem daar veel sportief succes en plezier toe  met uiteindelijk hopelijk zijn debuut voor het eerste elftal.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen