Nieuws

Verslag kampioenswedstrijd Tweede

Aan het begin van de week werd duidelijk dat VVZ'49 uit de competitie was gehaald. Hierdoor kon IJsselmeervogels 2 plotsklaps het kampioenschap in eigen huis binnen halen. Dan moest er wel gewonnen worden van de nummer drie van de ranglijst: IJFC. En dat lukte: IJFC werd met 4-1 verslagen waardoor het kampioenschap in de 1e klasse B een feit was.

Op een zonovergoten Westmaat kon om 12:30 afgetrapt worden. Mede vanwege het mooie weer en ook omdat later die middag de hoofdmacht tegen Katwijk zou aantreden waren vele belangstellenden naar de Westmaat gekomen.

Onder begeleiding van de stadionspeaker (waarvoor dank!) en de opkomsttune, betraden de spelers het veld. De Vogels leken toch wel wat last te hebben van kampioenskoorts, want de eerste tien minuten ontbrak de scherpte.

DSC 7222

Er kwamen wel kansen, maar de eindpass of de afronding was niet goed genoeg en het veldspel oogde ook wat onrustig. Om het allemaal nog wat spannender te maken kregen de Vogels in de 18e minuut een penalty tegen. Christopher maakte een lichte en wat onhandige overtreding in het strafschopgebied. Het stelde niet veel voor, maar de arbiter wees gedecideerd naar de stip. De penalty werd onberispelijk ingeschoten, waardoor de achterstand een feit was. Dat leek een lelijke streep door de rekening te worden.

Het pakte echter anders uit. Kennelijk was deze tegenslag nodig om de jongens wakker te schudden, want kort na deze tegenslag verbeterde het spel. De hoofden gingen omhoog en ze gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 30e minuut. Jan Vedder ging goed door op links en zette vanaf de achterlijn voor op Tom die de keeper wist te passeren.

DSC 7387

Deze goal bevrijdde IJsselmeervogels 2 van wat er nog ook maar aan zenuwen een rol had gespeeld, want de Vogels kregen vleugels. Slechts enkele minuten later ging Niek op rechts een combinatie aan, waarna hij zo kon doorlopen naar het doel. Hij aarzelde niet en schoot de bal in de verre hoek. In twee minuten tijd was de achterstand in een voorsprong omgebogen!

DSC 7419

De Vogels bleven druk zetten en gingen op zoek naar een ruimere voorsprong. Nog voor de rust werd de comfortabele stand van 3-1 bereikt door weer een goal van Tom de Graaf.

Toen in de tweede helft na 8 minuten spelen de 4-1 werd gemaakt door Erik de Graaf, werd er gas teruggenomen. Professioneel werd de wedstrijd uitgespeeld. Veel bijzonders was er niet meer te melden, maar wat duurt zo'n wedstrijd dan nog lang als je toeschouwer bent.

DSC 8003

DSC 8058

DSC 8062

Na afloop vond gelijk de huldiging plaats op het veld. Namens de KNVB was Hans Buitenhuis aanwezig om de kampioensschaal te overhandigen. Na een korte toespraak kreeg iedereen eerst een medaille en vervolgens werd de schaal aan de eerste en tweede aanvoerder overhandigd. Daarmee werd de kroon gezet op een prachtig seizoen voor de mannen van trainer Norbert Koelewijn en teammanager Ronald Koelewijn. Maar liefst 21 wedstrijden werd er gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld (een van de winstpartijen werd uit de ranglijst verwijderd door het wegvallen van VVZ'49) en er werd geen enkele partij verloren.

Er is geen nacompetitie nodig, het seizoen kan rustig worden uitgespeeld. Na de zomervakantie keert het team terug in de reserve hoofdklasse. Van harte proficiat!