Nieuws

Volgen op

Voetbalpiramide

Er zijn twee zaken die de gemoederen in het amateurvoetbal flink bezighouden: de zaak rond de licentie-eisen en de wens van BVO’s om alsnog hun belofteteams in te laten stromen. Op de achtergrond worden hierover verschillende discussies gevoerd. Het bestuur van IJsselmeervogels heeft via de vertegenwoordigende organen zijn standpunt duidelijk gemaakt. Omdat deze discussie (helaas) deels via de pers lijkt te worden gevoerd wordt de druk groter om ons standpunt openbaar te maken, hetgeen wij bij dezen doen.

Inzake de discussie over de licentie-eisen is ons standpunt ongewijzigd. We waren en zijn geen voorstander van de voetbalpiramide. Nu deze echter op democratische wijze tot stand is gekomen zijn we van mening dat de clubs en de bond zich aan de gemaakte afspraken moeten houden. Het tussentijds wijzigen van de spelregels leidt tot een ongewenste situatie waarbij clubs die netjes voldoen aan de licentie-eisen (waaronder IJsselmeervogels) en daarvoor aanzienlijke investeringen gedaan hebben, worden gestraft omdat ze hun zaken op orde hebben.

Omdat er via de diverse media alleen het geluid te horen was van de club van 14 die doende is om de licentie-eis aangaande het aantal contractspelers van tafel te krijgen, hebben we de brief die namens 11 clubs werd opgesteld richting de CVTD en de KNVB van harte ondertekend. Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot 14 clubs.

Deze week kwamen er berichten in de media dat BVO’s die vorig seizoen hebben afgezien van inschrijving van hun belofteteams alsnog hun teams willen laten instromen. Deze publicaties wekken de indruk dat dit zou kunnen tegen andere voorwaarden dan afgesproken, namelijk direct in de hoofdklasse of in de 2e of 3e divisie. Wij kennen geen enkele amateurclub die enthousiast is over de instroom van belofteteams tot nu toe, laat staan dat er nog meer belofteteams bijkomen. Voor wat betreft dit onderwerp onderschrijven wij de publicaties en de argumentatie zoals door DOVO en Quick Boys op hun respectievelijke websites gepubliceerd. Wij hebben onze vertegenwoordiging en gesprekspartner van de KNVB, de CVTD, met klem opgeroepen te reageren op de ontwikkelingen en de standpunten van de amateurclubs in te brengen en uit te dragen.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen