Robbert Olijfveld (2-2, '78)

Toeschouwers: 865
E.R. Bijl

Tien Vogels toch nog langszij bij VVSB

Op een nat sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout speelde IJsselmeervogels vanavond met 2-2 gelijk bij VVSB. Ondanks een half uur met 1-0 man gespeeld te hebben kwam IJsselmeervogels terug tot 2-2 en werd een punt meegenomen.

Na een aftastend begin waren de eerste kansen voor de thuisclub. Tweemaal kwam Mohamed el Osrouti in kansrijke positie. Zijn eerste inzet ging over de goal. Zijn tweede, een schuiver van net buiten het strafschopgebied, werd goed gered door Jaimy Schaap. Een volgende mogelijkheid was voor Frans van Niel. Een aanval over links kwam bij de nummer 10 van VVSB. Ook bij dit schot was Jaimy Schaap het eindstation.

RvW vvsb uit2

De eerste kans voor IJsselmeervogels kwam uit een vrije trap, 20 meter voor de goal van keeper Ruben Valk. Berry Powel probeerde zijn geluk met een hard schot, maar deze werd door de vuisten van de doelman van VVSB onschadelijk gemaakt.

De grootste kans van het eerste half uur was voor VVSB. Vanuit een vrije trap kwam de bal op een presenteerblaadje bij Frans van Niel. Volledig vrij kopte hij tegen de onderkant van de lat, waarna Jaimy Schaap kon herstellen. Een vrije trap, een minuut na deze grote kans, van VVSB-aanvoerder Vladimir Jozic ging enkele centimeters naast de paal waardoor het nog 0-0 stond.

RvW vvsb uit1

Na 41 minuten spelen stond dan toch de eerste goal op het bord. Gillian Justiana verslikte zich in het natte veld, liet de bal lopen voor een aanvaller van VVSB. Frans van Niel pikte deze op aan de rechterkant van het veld. Kwam oog in oog met Jaimy Schaap en verschalkte hem in de korte hoek.
Een tweede treffer voor rust werd De Vogels bespaard. Een scrimmage voor de goal van Schaap kon in een mêlee van spelers niet tot treffer worden gepromoveerd.

In de tweede helft keken De Vogels al gauw tegen een achterstand van twee goals aan. Een fraai schot van rechtsbuiten Mohamed el Osrouti verdween onhoudbaar voor Jaimy Schaap in de bovenhoek. 2-0.

Na 58 minuten spelen leek de wedstrijd helemaal bekeken voor IJsselmeervogels. De net ingevallen Soufian Moro kwam hard in op Tim de Rijk. Tot zijn grote verbazing stak scheidsrechter Bijl het rode karton de lucht in en kon hij na vier minuten al gaan douchen.

RvW vvsb uit4

Nadat VVSB tweemaal alleen op Jaimy Schaap af kon gaan was het pardoes 2-1. Een fraaie actie van invaller Robbert Olijfveld werd bekroond met een treffer. De hoop was teruggekeerd in de rode harten en dit werd nog groter nadat Robbert Olijfveld een paar minuten later zijn tweede van de middag en dus de gelijkmaker op het bord zette.

Ondanks enkele hachelijke momenten voor de goal van Jaimy Schaap werd het punt over de streep getrokken. Dylan Chiazor had de held van De Vogels nog kunnen worden. Maar zag twee schoten gered worden door Ruben Valk.

RvW vvsb uit3

Zo werden de punten gedeeld en kan IJsselmeervogels tevreden terugkijken, na een dik half uur met een man minder gespeeld te hebben, waar nog tegen een 2-0 achterstand aangekeken werd.

Volgende week zijn de mannen van Willem Leushuis weer te bezichtigen op de eigen Westmaat. Het Groesbeekse De Treffers. Tijd van handelen is 15:30 uur. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)