Dylan Chiazor (1-0, '85)

Toeschouwers: 2.043
S. de Brito Roque

Prachtgoal brengt IJsselmeervogels dikverdiende zege

Op een zonovergoten sportpark De Westmaat heeft IJsselmeervogels dikverdiend met 1-0 gewonnen van Excelsior Maassluis, getraind door ex-Vogel Jeroen Rijsdijk. Een late, zeer fraaie, treffer van invaller Dylan Chiazor deed de Tricolores de das om.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg IJsselmeervogels de kans de score te openen. Yannick Cortie zette met een fraaie voetbeweging topscorer Robbert Olijfveld voor keeper Jean-Paul van Leeuwen. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd waardoor de brilstand op het bord bleef staan.

ijsexm1Keeper Jean-Paul van Leeuwen hield zijn doel lang schoon. Maar niet lang genoeg voor de Tricolores

Een kleine tien minuten later was het bijna raak aan de andere kant. Een corner kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht waar aanvoerder Niels Redert zich gepositioneerd had. Gelukkig voor al wat rood is kreeg hij de bal niet in het net, maar schoot hij de bal over het doel.

Met bijna een half uur op de klok was IJsselmeervogels weer dicht bij een treffer. Via enkele schijven kwam de bal in het drukbezette strafschopgebied van Excelsior Maassluis. De schoten van de Vogelsaanvallers werden telkens geblokt tot Oktay Öztürk aan de bal kwam. Via een been van een verdediger ging zijn schot net naast. Zo werd de rust bereikt met nog altijd 0-0 op het scorebord.

Waar de eerste helft met een goed gevoel over nagepraat kon worden zo begon de tweede een stuk minder. Het was lang wachten op een echt hoogtepunt. Die kwam er eigenlijk pas na dik twintig minuten. Oktay Öztürk kwam in het strafschopgebied en leek te worden gehaakt door een verdediger. De goed leidende scheidsrechter De Brito Roque was resoluut en gaf geen strafschop.

ijsexm2
De goed leidende scheidsrechter De Brito Roque gaf geen penalty

De slotfase van het duel was erg vermakelijk. IJsselmeervogels ging op zoek naar de winnende treffer en deze kwam er ook. De ingevallen Dylan Chiazor verschalkte Jean-Paul van Leeuwen op een fraaie manier. Waar de doelman de bal net buiten zijn strafschopgebied weggekopt had was hij inmiddels terug op zijn post. Chiazor lepelde de bal echter alsnog over de keeper heen waardoor hij de boeken inging als matchwinner.

Kort na de treffer had Ali Akla de tweede treffer op zijn schoen, maar deze werd afgekeurd. Waarschijnlijk had de bal de achterlijn al gepasseerd na de corner van Gillian Justiana. Ook was het been van Akla wat aan de hoge kant, wat ook de reden had kunnen zijn voor het afkeuren.

ijsexm3
De goal van Ali Akla werd afgekeurd

De laatste minuten van de wedstrijd verstreken en het was IJsselmeervogels wat dichter bij een tweede goal was, dan dat de bezoekers de gelijkmaker zouden gaan maken. Zo raakte Chiazor de paal nog en faalde Ali Akla oog-in-oog met keeper Van Leeuwen. Al met al maakte dit niet meer uit en bleven de punten in Bunschoten-Spakenburg.

Deze overwinning geeft hoop voor de toekomst. De eerstkomende wedstrijd is wederom een thuiswedstrijd. FC Lienden, met toekomstig Vogelspits Danny van den Meiracker, komt volgende week op bezoek. De wedstrijd vangt aan om 15:30 uur. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)

Lijkt het jou leuk om ook af en toe een wedstrijdverslag te schrijven? Neem dan contact op met persvoorlichter Henk van de Groep via [email protected] en voeg je bij de mediacommissie. Ervaring in de journalistiek is niet vereist.