Y.L. Weterings, R. Westenberg
Vierde official:
L. van Leeuwen

IJsselmeervogels wint ook in Haarlem

Bij de Koninklijke HFC heeft IJsselmeervogels een 1-2 zege geboekt. In een matige eerste helft kwam de ploeg van Willem Leushuis op achterstand via een benutte strafschop van Roy Castien. Na rust draaide Oktay Öztürk hoogstpersoonlijk de score om. Na een ruim uur scoorde de middenvelder vanaf elf meter en met nog een kwartier op de klok volleerde diezelfde Öztürk de Rooien op voorsprong. Door de overwinning stijgt IJsselmeervogels naar de zevende plek op de ranglijst.

Net als vorige week draaide IJsselmeervogels na rust een achterstand om. Al was het niet zo stormachtig als vorige week, de mannen toonden aan -zoals Willem Leushuis in de voorbeschouwing al benoemde- dat ze zich niet gek laten maken door een achterstand. De 1-1 kwam er na een kwartier in de tweede helft door een benutte penalty van Oktay Öztürk. Robbert Olijfveld werd in het strafschopgebied gestuit waarna hij de bal via de vingertoppen van keeper Boks in de voor hem linkerbenedenhoek schoot. IJsselmeervogels kwam verdiend op gelijke hoogte. Na de thee werden de mouwen namelijk opgestroopt en vonden De Vogels elkaar veel beter.

hfcijs1
Oktay Öztürk ziet zijn penalty bijna gestopt, maar mag toch juichen

IJsselmeervogels drukte door en kwam ook verdiend op 1-2. De wijze waarop verdient een groot compliment. Soufyan Moro gaf de bal net van ongeveer halverwege de helft van HFC voor op Oktay Özturk. Met een ietwat gelukkige aanname legde hij het leer precies goed voor zijn rechterbeen waarna hij de schitterende voorzet de glans gaf die het verdiende en keeper Tom Boks kansloos liet.

Waar de tweede helft dus duidelijk in het voordeel was van de gasten uit Bunschoten-Spakenburg, zo was de eerste helft gelijkwaardiger, er moet gezegd worden dat de Haarlemse gastheren zelfs het betere van het spel hadden in deze vrij fysieke wedstrijd. Het grote natuurgrasveld was lastig te bespelen en het team van aankomend Vogelstrainer Ted Verdonkschot schuwde het duel niet.

hfcijs2Vogelstrainer Willem Leushuis ontmoet zijn opvolger Ted Verdonkschot

Na iets meer dan een kwart wedstrijd ging de bal op de stip. Kevin Sterling -volgend jaar spelend in het blauw-wit van Spakenburg- ging in een duel met Jeffrey Buitenhuis naar de grond. Ondanks protesten van de -vandaag- in het blauw-paars acterende Vogels was scheidsrechter De Winter resoluut. Roy Castien, clubtopscorer met veertien treffers, faalde niet en maakte zo nummer vijftien.

IJsselmeervogels zette er in de eerste helft twee goede kansen tegenover. Ali Akla, in de rust naar de kant gehaald vanwege een pijntje aan het bovenbeen, en Oktay Öztürk vonden keeper Tom Boks op hun weg, waardoor het scorebord aan de rechterkant niet aan werking gezet hoefde te worden.

Gelukkig gebeurde dit in de tweede helft dus wel en kon de equipe van Willem Leushuis voor de vierde maal op rij drie punten bijschrijven. Dit kwam aan het eind van de blessuretijd nog bijna in gevaar. Ralph Hovestad werd gedwongen aan de noodrem te trekken en met een sliding zijn directe tegenstander te vloeren. Hij kon opgelucht adem halen dat scheidsrechter De Winter hier geen overtreding in zag en het hierna welletjes vond.

hfcijs3
De vierde overwinning op rij is binnen

De overwinning op Koninklijke HFC betekent de vierde overwinning op rij voor De Vogels. De mooie serie wordt dus voorgezet en ook op de ranglijst stijgen we weer een paar plekjes. Volgende week staat er voor De Vogels weer een thuiswedstrijd op het programma. Wie weet wordt de zegereeks dan voortgezet. Om 15:30 uur is VVSB uit Noordwijkerhout de tegenstander. Tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)