Eigen doelpunt (2-3, '68)
Sherwin Grot (3-3, '89)

Toeschouwers: 652

Vogels verspelen zege in slotfase

IJsselmeervogels is er in Tiel niet in geslaagd te winnen van het plaatselijke sv T.E.C.. Na iets meer dan negentig minuten voetbal stond er 3-3 op het scorebord. Voor De Vogels was dit ietwat teleurstellend, omdat er bij rust 1-3 op dat zelfde scorebord te zien was.

Saillant detail was dat de 2-3 en de 3-3 op naam kwamen van spelers onder contract bij IJsselmeervogels. De eerste van dit tweetal werd namelijk binnengeschoten door IJsselmeervogels verdediger Marciano van Leijenhorst. Hij kreeg de bal ongelukkig op zijn rechterbeen na een harde voorzet van rechtsback Gregory Viereck. De gelijkmaker kwam dus ook van een speler van IJsselmeervogels, maar hij is sinds januari uitgeleend aan sv T.E.C.. Sherwin Grot deed zijn oud-teamgenoten net voor het sluiten van de markt veel pijn.

Geheel onverdiend was de gelijkmaker echter niet. De thuisclub was namelijk op zoek naar een o zo nodig punt. Met 27 punten uit evenzoveel wedstrijden moet TEC - als ze op deze plek op de ranglijst blijven staan - nacompetitie spelen.

De Tielse Eendracht Combinatie begon de wedstrijd met de intentie drie punten te pakken. Schoten van Nicky Kuiper en Wilminio Vink waren een eerste wapenfeit, maar brachten Jaimy Schaap niet aan het wankelen.

Als een donderslag bij heldere hemel kwam IJsselmeervogels hierna op voorsprong. Robbert Olijfveld ontsnapte aan de buitenspelval (linksback Obi Onyeike bleef hangen achter de Tielse defensie en hief zo het buitenspel op). Een-op-een met doelman Van der Sman faalde de topscorer niet. Hij lepelde het leer over de keeper heen en zette De Vogels op voorsprong.

tecijs1Robbet Olijfveld lift de bal in het Tielse doel

Het werd zelfs nog mooier voor De Vogels, want net na een half uur werd Ali Akla in het strafschopgebied onderuit gehaald. Scheidsrechter Van den Elzen was resoluut en kende een strafschop toe. Hier wist Mike van de Laar wel raad mee. Hij schoot de bal aan de rechterkant van de keeper binnen. De doelman had zijn hand nog wel aan de bal, maar kon niet voorkomen dat het 0-2 stond.

Nog (net) voor rust maakte Mike van de Laar zijn tweede van de middag. Ali Akla lag aan de basis van deze treffer. Hij zette Van de Laar voor het lege doel, waarna de Amersfoorter simpel binnen kon schieten. Dit betekende de 1-3 voor de mannen van Willem Leushuis. Ex-Spakenburger Robby Holder had ongeveer 5 minuten hiervoor de derde treffer van de middag al gemaakt.

Een kleine drie minuten na de pauze had Robbert Olijfveld dé kans om het duel volledig in het slot te gooien. Net als in de eerste helft omzeilde hij de buitenspelval, maar deze keer slaagde Olijfveld er niet in om doelman Sebastiaan van der Sman te passeren.

Deze kans voor Olijfveld was blijkbaar de wake-up call voor TEC. Waar Serhat Koç eerder in buitenspelpositie Jaimy Schaap testte (hij raakte licht geblesseerd) was het even later invaller Sherwin Grot die hetzelfde deed. Hij raakte de lat en zag Koç hierna ook missen.

Een kleine vijf minuten later was het wel raak. Helaas voor Marciano van Leijenhorst was hij de laatste die de bal raakte.

Tussen de 2-3 en 3-3 kreeg invaller Barry Powel de kans het duel alsnog in het slot te gooien. Een voorzet van Bryan Burgerhout kwam op het hoofd van de aanvaller, maar verdween net aan de verkeerde kans van de paal.

IJsselmeervogels leek moegestreden en moest steeds verder terug. Aanval op aanval van de thuisclub volgde en het werd spannend op De Lok. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk net voordat de blessuretijd inging en extra zuur was het  dat een huurling van IJsselmeervogels de bal in de touwen schoot.

Puntenverlies dus voor De Vogels, dat nu met 38 punten een voorsprong van negen punten (met een wedstrijd meer) op AFC heeft. Achterover hangen kan dus nog niet want er zullen nog wat puntjes gepakt moeten worden wil handhaving definitief een feit zijn.

Volgende week gaat de strijd om drie punten tegen ASV De Dijk. De Dijk staat momenteel onder de directe degradatiestreep. Het gat met sv T.E.C. (daar 1 plek boven) is vier punten. Er wacht dus wederom een tegenstander die de punten keihard nodig heeft. Verwacht wordt dat het stralend weer gaat worden, dus wij kijken er naar uit. Tot volgende week!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Foto’s: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)