dinsdag 7 augustus 2018,

Scheidsrechter:
R. Luinge

Bekijk opstellingen

De vijfde wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2018/19 was er een voor de Harry Hamstra Cup (voorheen Salentein Cup). Sparta Nijkerk was op de eigen Westmaat de tegenstander. Na 90 minuten spelen op een bloedheet sportpark De Westmaat is het uiteindelijk 2-0 geworden.

Sparta Nijkerk leek al snel op voorsprong te komen doordat de oranjehemden een penalty mochten nemen. Ex-Vogel Donny van der Wal kreeg de bal echter niet naar de hoek en zag tot zijn schrik keeper Jeroen de Harder de goede hoek kiezen. Zo bleef het dus 0-0 en kwam IJsselmeervogels uiteindelijk op voorsprong. Danny van den Meiracker kreeg de bal op zijn hoofd na een vrije trap van Soufyan Moro en scoorde zo zijn tweede treffer van de voorbereiding. Soufyan Moro kroonde zich in de tweede helft tot 'man of the match' door zelf ook nog te scoren. Dit bleek een koud kunstje nadat Robbert Olijfveld hem vrij voor het doel bediende.

Aankomende zaterdag is de tweede en laatste wedstrijd voor de Harry Hamstra Cup. Op het terrein van Sparta Nijkerk is het Ermelose DVS '33 de tegenstander. DVS neemt het woensdagavond in de Harry Hamstra Cup op tegen buurman Spakenburg. De ambitieuze Derdedivisionist heeft als doel promotie naar de Tweede divisie en zal dus een geduchte tegenstander zijn. Het duel in Nijkerk vangt zaterdag aan om 17:30 uur, nadat gastheer Sparta Nijkerk Spakenburg heeft ontvangen.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Sparta Nijkerk verwijzen we naar onze Twitterpagina

⚽ 35' Danny van den Meiracker (1-0)
⚽ 77' Soufyan Moro (2-0)