zaterdag 18 augustus 2018,

Toeschouwers: 389
A. Bos

IJsselmeervogels wint van Rijnvogels en behoudt 100% score in voorbereiding

De voorbereiding zit erop. Acht wedstrijden zijn gespeeld en acht wedstrijden zijn gewonnen. Vandaag ging ook FC Rijnvogels met 4-0 aan de zegekar.

Het was lang wachten op de eerste kans, maar deze ging er dan ook gelijk in. Soufyan Moro stond aan de basis van Eef van Riel's eerste treffer in het shirt van IJsselmeervogels. Net voor rust verdubbelde Danny van den Meiracker de score door een strafschop te benutten. 2-0.
Na rust werd net als tegen VVOG veel gewisseld en liepen De Vogels via Robbert Olijfveld uit naar 3-0. De aanvaller scoorde alweer zijn zevende treffer van de voorbereiding. Eén meer dan zijn collega-aanvaller Danny van den Meiracker. Ook Maikel de Harder kwam nog in dit lijstje. Hij scoorde in de slotfase.

In de voorbereiding werden achtereenvolgens OFC Oostzaan (3e divisie zondag, 4-1), De Graafschap (Eredivisie, 3-2), DOVO (3e divisie zaterdag, 5-0), Spijkenisse (Hoofdklasse A zaterdag, 5-1), Sparta Nijkerk (Hoofdklasse B zaterdag, 2-0), DVS '33 Ermelo (3e divisie zaterdag, 1-2), VVOG (3e divisie zaterdag 0-4) en FC Rijnvogels (Hoofdklasse zaterdag, ) verslagen. Trainer Ted Verdonkschot kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding en zijn plan klaar hebben voor de komende wedstrijden in de KNVB Beker en de Tweede divisie.

Dinsdagavond komt het eerste elftal van IJsselmeervogels in actie voor de KNVB Beker. In de tweede kwalificatieronde is vv Noordwijk of OSS '20 de tegenstander. Het duel wordt afgewerkt op de eigen Westmaat en vangt aan om 20:00 uur. Tot dan!

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - FC Rijnvogels verwijzen we naar onze Twitterpagina.

⚽ 23' Eef van Riel (1-0)
⚽ 42' Danny van den Meiracker (pen., 2-0)
⚽ 74' Robbert Olijfveld (3-0)
⚽ 89' Maikel de Harder (4-0)

Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige (album)