J.P. Been, J.B. van Dijk
Vierde official:
J.A. de Vries

IJsselmeervogels terug aan kop na ruime overwinning

IJsselmeervogels won vandaag met 4-1 van De Treffers en omdat AFC bij Scheveningen niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel werd de koppositie van de Amsterdammers weer overgenomen.

Na een weinig verhullend kwartier kwam IJsselmeervogels op voorsprong door een schot uit de tweede lijn van Mike van de Laar. Het was voor de middenvelder alweer zijn tweede treffer dit seizoen.
De rust werd niet opgezocht met een voorsprong. Sjoerd Ars vond het namelijk nodig een vrije trap achter Jaimy Schaap te schieten. Een doelpunt die Ted Verdonschot (in de voorbeschouwing) al aan zag komen. Dat hij nu viel was echter niet zijn plan.

Na rust duurde het even, maar de rode motor kwam uiteindelijk toch op gang. Na iets meer dan een uur spelen scoorde Gillian Justiana zijn eerste seizoenstreffer met een droge knal van net buiten de ’16’.
Een kleine vijf minuten later was het duel beslist. Felitciano Zschüsschen zette de aanval over links zelf op. Speelde Maikel de Harder in, die vandaag zijn 200e competitiewedstrijd voor IJsselmeervogels speelde, liep door het strafschopgebied in, kreeg de bal in de loop terug en rondde beheerst af. 3-1.
Alsof het nog niet genoeg was scoorde ook Soufyan Moro er nog eentje. Hij kwam vanaf links. Dreigde een aantal keer, en schoot de bal uiteindelijk laag in de lange hoek.

Het mooiste moment van de wedstrijd kwam eigenlijk na het laatste fluitsignaal. Vak Midden-Noord bezorgde De Westmaat een kippenvelmoment door enkele tientallen knuffels op het veld te gooien. Dit tot steun voor Danny van den Meiracker, wiens dochter te vroeg geboren is en sindsdien op de intensive care ligt. Ook via deze weg willen wij Danny heel veel sterkte toewensen.

Volgende week gaat IJsselmeervogels op bezoek bij de beloften van Vitesse. Het duel op Papendal vangt aan om 18:00 uur. Tot dan!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - De Treffers verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

Voor meer foto's van huisfotograaf Rob van Willige verwijzen we u door naar het fotoalbum.