Mike van de Laar (2-0, '68)
Soufyan Moro (3-0, '89)

Toeschouwers: 1.768

Vogels na rust langs Kozakken Boys; 3-0

IJsselmeervogels won zaterdag met 3-0 van Kozakken Boys. De doelpunten kwamen van Mike van de Laar, Felitciano Zschüsschen en Soufyan Moro.

In de eerste helft had aanwinst Sanny Monteiro een hoofdrol aan de kant van Kozakken Boys. Hij zag Robbert Olijfveld alleen op de keeper af gaan, maar hij bracht met en knappe actie redding.
Aan de andere kant had de andere aanwinst Ahmed el Azzouti de kans de score te openen, maar hij stuitte op Jaimy Schaap.

In de tweede helft kwam de productie op gang nadat Felitciano Zschüsschen erin was gekomen voor Dylan Chiazor. Kevin van Diermen zette de aanvaller vrij voor keeper Den Hartog. Via een been van een verdediger verdween de bal in de kruising. 1-0.
Een vrije trap van Tim Eekman ging hard naar de korte kruising. Jaimy Schaap bracht redding, maar de bal leek de doellijn gepasseerd. (Ook volgens Schaap zelf). De arbitrage dacht hier echter anders over en het bleef 1-0.
Dit was een paar minuten later niet meer het geval. Gillian Justiana vond Zschüsschen, hij bracht de bal voor de goal en hier kon Mike van de Laar simpel de 2-0 binnentikken.
Het duel leek gespeeld, maar invaller Soufyan Moro vond het nog niet genoeg. Na goed voorbereidend werk van Mike van de Laar zette hij de 3-0 op het scorebord.

Omdat de gehele top won veranderde er in de stand helemaal niets. Dit gaat ook volgende week niet gebeuren omdat er dan een vrij weekend op het programma staat. Aanstaande dinsdag speelt IJsselmeervogels wel een oefenwedstrijd. Het Heemkerkse ADO ’20 komt dan op bezoek. De aftrap is om 20:00 uur.
Over twee weken wordt de competitie weer hervat met voor De Vogels een uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels – Kozakken Boys verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.