Rob van der Leij (2-0, '79)

Toeschouwers: 1.512

Bekijk opstellingen

IJsselmeervogels ten onder in Hardenberg; 3-0

IJsselmeervogels verloor vandaag met 3-0 van HHC Hardenberg. Ondanks dat het een terechte overwinning voor de thuisclub was hadden De Vogels wel zeker kansen. De marge van drie was te veel van het goede voor de Hardenbergers.

HHC Hardenberg begon de wedstrijd met de instelling die je van een club die een wedstrijd wil winnen kan verwachten. Met veel strijd en passie drongen de mannen van Gert Jan Karsten De Vogels terug en het was ook wachten op de eerste treffer. Na dertien minuten kwam deze er ook. Rick Hemmink was de man die de trekker overhaalde. Hiervoor kwam IJsselmeervogels al een paar keer goed weg.

Na het doelpunt leek het team van Ted Verdonkschot wakker en ging het wat meer vooruit. Tot goals kwam het tot de rust helaas niet. Net voor het verstrijken van het half uur had Gillian Justiana hier de beste mogelijkheid voor. Zijn schot werd echter gepakt door de uitstekend keepende Ramon Nijland.

De tweede helft ging meer gelijk op. Beide teams kregen kansen maar verzuimde deze af te maken. De grootste was van Maikel de Harder. Van een meter raakte hij de lat. Omdat Ijsselmeervogels de meeste kansen kreeg was het wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er niet. Sterker nog, HHC Hardenberg breidde de score uit. Wel had het hier de hulp van scheidsrechter Teuben voor nodig. Een makkelijk gegeven penalty gooide de wedstrijd in het slot. Topscorer Rob van der Leij wist wel raad met dit cadeautje en maakte er 2-0 van.

Tegen sluitingstijd werd het nog mooier voor de Sallanders. Een fraai schot van invaller Ravelino Junte ging onhoudbaar achter Jaimy Schaap en zette de eindstand op 3-0.

Omdat AFC won is het gat naar de koploper gegroeid tot 4 punten. Ook is Jong Sparta langszij gekomen. Qua punten staan de Rotterdammers en de Spakenburgers gelijk, maar het doelsaldo is in het voordeel van de beloften van Sparta Rotterdam.

Volgende week is er kans om de slechte smaak weer weg te spoelen. Tegenstander is dan GVVV. De wedstrijd wordt afgewerkt op De Westmaat en vangt traditiegetrouw aan om 15:00 uur.