Felitciano Zschusschen (1-3, '76)
Danny van den Meiracker (1-4, '84)

Toeschouwers: 486

Fraaie goals helpen Vogels aan zege in Barendrecht

De Vogels wonnen zaterdagmiddag op een winderig sportpark De Bongerd in Barendrecht met 1-4 van de plaatselijke BVV. Een matige eerste en een vrij redelijke tweede helft bracht de winst en de derde positie op de ranglijst.

Al snel konden de meegereisde supporters juichen. Een vrije trap op eigen helft werd door Kevin van Diermen naar de aanvallers van IJsselmeervogels geschoten. De verdediging van Barendrecht schatte de bal verkeerd in waardoor Robbert Olijfveld in goede positie kwam. Omdat ook keeper Van der Ploeg er niet goed uitzag was het voor de jubilaris -Olijfveld speelde zijn 50e officiële wedstrijd in het shirt van IJsselmeervogels- een koud kunstje de bal in het net te schieten. Na twee minuten spelen stond het al 0-1.

barijs1Danny van den Meiracker is tevreden met de vroege goal van Robbert Olijfveld

Ondanks het voortvarende begin werd het restant van de eerste helft niet echt om over naar huis te schrijven. Een strafschop (terecht) voor Barendrecht bracht de gelijkmaker op het scorebord. Delano a Cohen stuurde Jaimy Schaap naar de verkeerde hoek nadat hij zijn ploeggenoot Danny Monster gehaakt zag worden door Shanon Carmelia.

Na rust duurde het iets langer voor een treffer te noteren viel, maar de kleine 500 toeschouwers zagen wel een hele fraaie.
Een afvallende bal kwam recht voor de voeten van middenvelder Eef van Riel. Hij bedacht zich geen moment en nam de bal vol op zijn pantoffel. Keeper Nick van der Ploeg kon er nog wel zijn hand tegen krijgen, maar omdat er zoveel snelheid aan de bal zat ging de bal ondanks het aanraken hard in de touwen. 1-2.

Na de tweede treffer van De Rooien -vandaag in het gele uitshirt- ontspon zich een wedstrijd die nog alle kanten op kon. De gelijkmaker hing in de lucht, maar aan de andere kant ook de bevrijdende 1-3. Dit laatste gebeurde. Felitciano Zschüsschen stond aan het eind van een goede aanval. Via Danny van den Meiracker en een overstapje van Maikel de Harder kon hij het leer in het doel schieten en konden de supporters van IJsselmeervogels met een gerust hard het laatste kwartier van de wedstrijd aanschouwen.

Dat ze in de kou bleven staan was maar goed ook want het mooiste moest nog komen. Jaimy Schaap bediende Danny van den Meiracker met een lange bal. De spits legde de bal met een fraaie voetbeweging klaar om te schieten en dit deed hij op een manier die niet beter kon. Hard en strak ging de bal in de linker kruising en de 1-4 stond op het bord.

barijs2Een technisch hoogstandje van Maikel de Harder

Na twee nederlagen voelt deze overwinning extra lekker. Wie weet wordt dit goede gevoel meegenomen naar volgende week, waar we Rijnsburgse Boys ontmoeten. Deze wedstrijd zal worden afgewerkt op onze eigen Westmaat en vangt aan om 15:00 uur. Dit zal de laatste wedstrijd van IJsselmeervogels in het jaar 2018 zijn. De eerste daaropvolgende wedstrijd is een wedstrijd op het trainingskamp in Breda, tegen ASWH op zaterdag 5 januari.

Tot volgende week en een fijn weekend!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd Barendrecht - IJsselmeervogels verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

Voor de foto's van huisfotograaf Rob van Willige verwijzen we u door naar het fotoalbum.