Vierde official:
D. Schaper
W.H. Bronsvoort

82e dorpsderby onbeslist

De 82e editie van de derby der derby’s eindigde net als de 81e in een gelijkspel. Waar het in september 2-2 werd, stapten beide teams deze keer met een 1-1 eindstand van het veld.

Het werd een wedstrijd met meerdere gezichten. Spakenburg opende furieus maar kwam niet verder dan een schot uit de tweede lijn van Philip Ties. IJsselmeervogels nam de regie over en kwam na een kwart wedstrijd verdiend op voorsprong. Mike van de Laar haalde de trekker over en zag zijn schot diagonaal in de verre hoek verdwijnen. 1-0.

ijsspa1
Mike van de Laar krijgt de bal, draait weg en scoort

Uit het niets kwam Spakenburg terug in de wedstrijd nadat Jordi Bitter binnen kon koppen en De Vogels waren het even kwijt. De rust kwam dan ook op een goed moment.

Vijf minuten na rust ontvlamde het duel. Nadat Danny van den Meiracker het aan de stok kreeg met Mike Vreekamp leek Maikel de Harder het een goed idee zijn spierballen even te laten zien. Hij wilde zijn hoofd tegen dat van Vreekamp aanduwen, maar hier had de Spakenburger geen zin in en trok zijn hoofd naar achter. Het voorhoofd van De Harder botste hierdoor op de bovenlip van Vreekamp waardoor een voortand door de lip ging en scheidsrechter Bronsvoort niets anders kon dan het rode karton aan Maikel de Harder te laten zien. Een oerdomme actie van de Spakenburgse De Harder, waar hij later voor de camera van IJsselmeervogels.TV zijn welgemeende excuses voor uitsprak.

Met 10 man had IJsselmeervogels het lastig, maar hield het toch vrij gemakkelijk stand. De Vogels kregen in de omschakeling zelfs nog kansje op meer, maar gezien het spelbeeld zou dat te veel van het goede zijn geweest.

ijsspa2Verdedigend stond het goed bij De Vogels

De punten werden gedeeld en beide kampen konden toch met een tevreden gevoel terugkijken.

Volgende week speelt IJsselmeervogels wederom thuis. Scheveningen komt dan op bezoek. Die wedstrijd vangt wederom traditioneel aan om 15:00 uur. Tot dan!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Spakenburg verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

Voor de foto's van huisfotograaf Rob van Willige, Casper de Graaf en Erik de Weerd verwijzen we u door naar het fotoalbum.