Vierde official:
R.M.C Duindam

Bekijk opstellingen

Moeizame zege houdt Vogels in het spoor van AFC

IJsselmeervogels won zaterdagavond met 1-2 van VVSB. In Noordwijkerhout kwamen De Rooien na een krap kwartier op achterstand, maar boog het de stand na rust in een dikke minuut om naar 1-2 door treffers van Eef van Riel en Danny van den Meiracker.

Net als vorige week was het spel van IJsselmeervogels niet goed. De Noordwijkerhouters leverden meer strijd op het moeilijk te bespelen veld en kwamen na veertien minuten via de in de winter van Rijnsburgse Boys overgekomen Frank Tervoert terecht op voorsprong. Dat het na 45 minuten spelen nog 1-0 stond was een klein wonder. Al voor de goal kreeg de thuisclub al enkele kansen en ook erna lag de verdediging onder vuur.

Na rust leek IJsselmeervogels scherper uit de kleedkamer te komen. Na een minuut of drie gleed Gevéro Markiet net voorbij aan een vrije trap van Mike van de Laar. Dit was de waarschuwing voor VVSB. Zeven minuten later stond het gelijk. Eef van Riel schoof de bal op aangeven van Mike van de Laar (wie anders) in het doel. Een kleine twee minuten later wederom een voorzet van Mike van de Laar en deze keer stond topscorer Danny van den Meiracker aan het eind van de aanval. Hij tikte alweer zijn 12e treffer binnen. Mike van de Laar gaf overigens zijn 14e assist van het seizoen.

Wegens spreekkoren in de richting van spelers van IJsselmeervogels legde scheidsrechter Winkel de wedstrijd met nog twintig minuten te spelen een kleine tien minuten stil. VVSB kwam hierna sterk uit de kleedkamer en was enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Onder andere Eef van Riel (hij hield een bal van de lijn) zorgde ervoor dat het 1-2 bleef. IJsselmeervogels had in de persoon van invaller Robbert Olijfveld zelfs kans om de zege nog wat groter te maken, maar hij had zijn vizier (net) niet scherp staan. Dit had eigenlijk ook wel teveel van het goede geweest.

Een bijzonder moment was er nog voor Achraf Nejmi. Hij viel in en dat betekende zijn 100e optreden in het eerste elftal van IJsselmeervogels. Hij zal hier (waarschijnlijk) volgende week voor gehuldigd worden.

Door de overwinning blijft IJsselmeervogels in het spoor van AFC. De koploper won eerder op de dag van Spakenburg met 1-2.
Volgende week gaat de competitie verder met voor IJsselmeervogels een wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Omdat het duel live op FOX Sports 1 wordt uitgezonden spelen we niet om 15:00 uur zoals gebruikelijk, maar om 15:30 uur.

Nog een fijn weekend gewenst en tot volgende week!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd VVSB - IJsselmeervogels verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.