G.W.G. van Hout, S.W.A.J. van Westing
Vierde official:
R. Groenewegen

Vogels na comeback alleen aan kop

Voor het eerste sinds 27 oktober staat IJsselmeervogels weer alleen aan kop. Op die datum speelde IJsselmeervogels gelijk bij Katwijk en zag het AFC voorbij komen. De Vogels wonnen met 5-3 van Jong Almere City FC en zag medekoploper AFC met 4-2 verliezen van HHC waarna De Vogels alleen aan de leiding gaan.

Na 45 minuten zag het er niet naar uit dat dit zou gebeuren. Een zeer zwakke helft deed IJsselmeervogels achter de feiten aanlopen. Fouten in de defensie zorgde voor een 3-1 achterstand.

Het begin van de wedstrijd was nog wel aardig, maar matig optreden van de Vogelsdefensie bracht Rogier Benschop de mogelijkheid de openingstreffer te maken. Hier had hij wel wat hulp van Shanon Carmelia voor nodig. Hij kreeg de bal via de paal ongelukkig tegen zijn lichaam waarna hij de bal in het doel zag verdwijnen.

ijsjal1De Vogels hadden het in de eerste helft lastig

Na een corner kwam IJsselmeervogels terug in de wedstrijd. De bal kwam bij Eef van Riel. Hij bracht de bal in het strafschopgebied. Via wat fortuin kwam de bal voor de voeten van Danny van den Meiracker die hierna zijn vijftiende competitietreffer binnen kon schieten.

Na een zeldzaam foutje van Jaimy Schaap liepen De Vogels een minuut of vijf weer achter de feiten aan. Jelle Goselink strafte het foutje genadeloos af en bracht de stand op 1-2.
Hier was het nog niet mee gedaan. Tien minuten voor rust kwam Jong Almere namelijk op 1-3. Ex-Vogels jeugdspeler Tarik Evre stond aan het eind van een vrije trap van Mitchel Bergkamp en kopte de marge naar 2.

In de rust greep Ted Verdonkschot in door Jeffrey Buitenhuis en Kevin van Diermen van het veld te halen en twee wissels, Felitciano Zschüsschen en Gévero Markiet, in te brengen. Dit wierp gelijk zijn vruchten af, want vrijwel direct na rust werd Robbert Olijfveld alleen op doelman Mike Grim afgestuurd. Hij faalde niet en gaf hoop aan alles en iedereen die IJsselmeervogels een warm hart toedraagt.

ijsjal2Haast na de gelijkmaker

IJsselmeervogels bleef de aanval zoeken en riskeerde met dit aanvallende spel natuurlijk de counter van de jonge Almeerders. Enkele keren was het penibel voor de goal van Jaimy Schaap, maar hij maakte met enkele belangrijke reddingen zijn fout in de eerste helft meer dan goed.

De verwachte gelijkmaker viel uiteindelijk in de 63e minuut door een treffer van Felitciano Zschüsschen. Huurling Maurice de Ruiter stuurde hem de diepte in en de spits uit Curaçao faalde niet.

Na de gelijkmaker wilden De Vogels uiteraard meer en dat kreeg het ook. Danny van den Meiracker werd met nog een krap kwartier op de klok gehaakt in het strafschopgebied en benutte zelf de terecht gegeven strafschop. 4-3.

Na de treffer werd de wedstrijd even stilgelegd door scheidsrechter De Brito Roque. Een supporters op de hoofdtribune werd getroffen door een epileptische aanval en moest worden verzorgd. Het liep echter goed af en de wedstrijd kon na een klein kwartier weer hervat worden.

Het laatste kwartier was meer spannend dan fraai en in de allerlaatste seconde van het duel werd de score nog uitgebreid naar 5-3. Tarik Evre werkte de bal in het eigen doel en zette de eindstand op het bord.

ijsjal3Pech voor oud-Vogel Tarik Evre

Medekoploper AFC was in Hardenberg een half uur later begonnen en stond met 2-0 achter. De Amsterdammers kwamen nog terug tot 2-2 en leken de koppositie toch nog te gaan houden. Gelukkig voor De Vogels gaf HHC aan het eind van de wedstrijd nog gas en scoorde nog twee treffers. Hierdoor liep IJsselmeervogels drie punten uit en is de koppositie twee weken voor IJsselmeervogels. Volgende week staat er namelijk geen wedstrijd voor IJsselmeervogels en AFC op het programma.

ijsjal4De buit is binnen

De competitie wordt zaterdag 9 maart weer hervat met voor IJsselmeervogels een uitwedstrijd bij Kozakken Boys. Hierbij een fijn weekend toegewenst en tot over twee weken in Werkendam. U kunt De Vogels ook aanstaande dinsdagavond in actie zien. Om 20:00 uur speelt IJsselmeervogels namelijk een oefenwedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisieclub SC Telstar. Plaats van handeling is het Rabobank IJmond Stadion in Velsen Zuid.

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Jong Almere City FC verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De foto's werden deze speelronde gemaakt door Rob van Willige. In ons album vind u meer foto's.