Robbert Olijfveld (1-0, '28)
Jan-Willem Tesselaar (1-1, '87)

Toeschouwers: 1.811

IJsselmeervogels krabbelt op na kaakslag

Na de 5-0 oorwassing tegen Kozakken Boys hebben De Vogels zich herpakt tegen regerend kampioen Katwijk. Het werd uiteindelijk 1-1 en doordat medekoploper AFC ten onder ging bij GVVV werd de koppositie weer overgenomen.

Het bleef lang rustig in de topper op De Westmaat. Pas in de 24e minuut was het eerste kansje te noteren. Eef van Riel mocht schieten vanuit de tweede lijn en zag zijn schot net naast gaan. Een minuutje later deed Maikel de Harder, van iets dichterbij, hetzelfde.

Hierdoor was het duel wel ontbrand. Een paar minuten later lag de bal in het net. Met ietwat fortuin kwam de bal voor de voeten van Robbert Olijfveld. Oog-in-oog met keeper Mark de Vries zette hij de 1-0 op het scorebord.

Een paar minuten later was Mike van de Laar, op aangeven van Maikel de Harder, dichtbij. Mark de Vries kon deze keer redding brengen en de 1-0 tussenstand zo naar de rust brengen. In de rust werd bekend dat AFC met 4-2 had verloren bij GVVV. Dit betekend dat minimaal een punt de koppositie weer oplevert.

Kort na rust kreeg IJsselmeervogels een grote mogelijkheid op de tweede treffer. Na een corner van Mike van de Laar bleef de bal hangen in het strafschopgebied. Robbert Olijfveld schoot de bal hard op de lat, waarna Jeffrey Buitenhuis de kans kreeg binnen te koppen. Mark de Vries bleek opnieuw een sta-in-de-weg en bracht redding.

ijskatJeffrey Buitenhuis is dicht bij de 2-0

Aan de andere kant kreeg Katwijk ook kansen. Allereerst gooide Marciano van Leijenhorst zich voor een schot en voorkwam zo de gelijkmaker. Een minuutje later stuurde Joey Jongman Mike van den Ban weg. Eén op één met Jaimy Schaap kwam de doelman als winnaar uit de strijd. De waarschuwing was gegeven.

Waar Katwijk zocht naar de gelijkmaker kwam IJsselmeervogels er een paar keer gevaarlijk uit. Echter hadden de aanvallers het vizier net meer op scherp en kwam Katwijk vlak voor tijd toch op gelijke hoogte. Via de kluts kwam de voeten voor de invaller en met een van richting veranderd schot werd Jaimy Schaap geklopt.

Zoals eerder genoemd was een punt voldoende om de koppositie over te nemen, maar toch is een late tegentreffer altijd zuur. Desondanks gaan we als koploper naar de volgende wedstrijd en die is in de hoofdstad van Noord-Holland, Haarlem, tegen Koninklijke HFC, wat in Noordwijkerhout met 3-2 verloor van hekkensluiter VVSB.

Een goed weekend gewenst en tot volgende week!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - Katwijk verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De foto's werden deze speelronde gemaakt door Rob van Willige. In ons album vind u meer foto's.