J.M. de Smalen, N. Kromme
Vierde official:
M.M.G.A Pijnenburg

Koploper IJsselmeervogels verliest opnieuw

Nadat vorige week de koppositie van AFC wordt overgenomen staat deze na de wedstrijd bij Koninklijke HFC weer op de tocht. De club van Ted Verdonkschot verloor met maar liefst 4-1 en moet tot morgen afwachten of plek 1 morgen ook nog van De Vogels is.

De start van de wedstrijd ging gelijk op en de thuisclub nam na een dik kwartier de leiding. Een opstapeling van grove fouten leidde de achterstand in. Jacob Noordmans strafte de fouten genadeloos af en bracht De Koninklijke op voorsprong.

Twintig minuten later was het weer gelijk. Gévero Markiet was meegekomen bij een corner van Maikel de Harder. Kreeg de bal pardoes voor zijn voeten en schoot de bal achter keeper Tom Boks.

Ondanks het betere spel haalde Koninklijke HFC de rust met deze tussenstand. Net na rust had dit maar zomaar anders kunnen zijn. Ali Akla zag zijn schot echter de lat toucheren. Een minuutje later kreeg ook HFC de kans om een doelpunt bij te schrijven. Jaimy Schaap moest zich volledig strekken om een kopbal van Floris van der Linden te pareren.

De wedstrijd kabbelde voort en eigenlijk uit het niets kwam HFC weer op voorsprong. Met nog een kwartier op de klok brak HFC na een aanval van IJsselmeervogels uit en rondde via Daniël van Son af. 2-1.

IJsselmeervogels leek compleet van slag want tien minuten later stond de thuisploeg al met 4-1 voor. Peet van der Sloot en Tim van Soest dompelden De Vogels in rouw en bracht de koploper de tweede grote nederlaag van de laatste paar weken toe.

Volgende week krijgt IJsselmeervogels de kans zich te revancheren tegen degradatiekandidaat Barendrecht. Het duel op De Westmaat start om 15:00 uur.

Zoals gezegd speelt nummer 2 AFC morgen nog een wedstrijd. Indien een punt gepakt wordt gaat de koppositie weer naar Amsterdam. Tegenstander om 14:30 uur is Jong Sparta Rotterdam.

Een fijn weekend en tot volgende week.

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd Koninklijke HFC - IJsselmeervogels verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.