F.M.L. van den Elzen
Vierde official:
C.J.L.P. Berben

Vogels verslaan Uien op Middelmors; 1-3

Op sportpark Middelmors in Rijnsburg won IJsselmeervogels zaterdagmiddag met 1-3 van Rijnsburgse Boys. Omdat AFC ook won, met 2-3 bij Katwijk blijven de rood-witten op plek twee, met een achterstand van twee punten op de Amsterdammers.

Het fraaie affiche werd niet het schouwspel waarop gehoopt werd. De eerste helft ging gelijk op en het was IJsselmeervogels wat de kansen benutte en zo op een 0-2 voorsprong kwam. Rijnsburg kreeg ook een grote kans. Een kopbal van Jeroen Spruijt ging gevaarlijk richting doel, maar vond Shanon Carmelia op zijn weg.
IJsselmeervogels benutte zoals gezegd wel zijn kansen. Eerst was het Robbert Olijfveld die scoorde na slordig uitverdedigen van Rijnsburgse Boys. Eef van Riel bezorgde hem de bal waarna hij goed binnenschoot.
Een kwartiertje later stond het alweer 0-2 nadat Danny van den Meiracker een voorzet van Mike van de Laar via de paal in het net schoot.

rbbijs1Danny van den Meiracker na de 0-2

Omdat Katwijk op dit moment de voorsprong had gepakt tegen koploper AFC werd de tussenbalans op de tribune al opgemaakt. Wederom zou IJsselmeervogels bij deze stand over AFC heengaan en de koppositie overnemen. Helaas ging dit dus niet op.

In de tweede helft liet IJsselmeervogels de touwen vieren en mocht Rijnsburgse Boys aan aanvallen denken. Ondanks de druk was de eerste echte kans voor ‘De Uien’ pas te noteren in de 77e minuut. Na een knappe aanval mocht Joel Tillema uithalen, maar deed dit te hoog.
Even later schoot rechtsbuiten Jeffrey Jongeneelen in het zijnet, waardoor de 0 nog altijd op het bord stond voor de thuisclub.

Danny van den Meiracker had tien minuten voor tijd de beslissing op zijn schoen, maar ook hij wist niet te scoren.

Dit deed Joel Tillema vijf minuten later wel. Na een voorzet van Jason Halman kopte hij de bal achter de prima keepende Jaimy Schaap. 1-2.

“Zou het dan toch nog” was de gedachte op Middelmors. Nee was het antwoord. Diep in blessuretijd ontsnapte Mike van de Laar namelijk aan buitenspel na een pass van aanvoerder Kevin van Diermen. Hij kon alleen op keeper Richard van Nieuwkoop af en passeerde de doelman met een fraai lobje. 1-3 en de wedstrijd was klaar.

rbbijs2Mike van de Laar chipt de 1-3 binnen

Volgende week wordt de titelrace hervat. Door de overwinningen van De Vogels en AFC is het gat met de nummers drie inmiddels opgelopen tot negen punten (vanuit AFC gezien elf punten). AFC krijgt hekkensluiter Barendrecht op bezoek en HHC is volgende week de onze tegenstander op De Westmaat. Beide duels starten net als deze speelronde om 15:30 uur. De wedstrijd van AFC zal ook live op FOX Sports worden uitgezonden.

Een fijn weekend toegewenst en tot volgende week!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De foto's werden deze speelronde gemaakt door Ed Baars. In ons album vind u meer foto's.