Vierde official:
M. Nijdeken

Bekijk opstellingen

Titel uit zicht na late nederlaag in Veenendaal

Ondanks een veldoverwicht verloor IJsselmeervogels van GVVV. Door twee goals in blessuretijd (één in de eerste en één in de tweede helft) versloegen De Veenendaalers de Spakenburgers en mede door dit resultaat is de achterstand op koploper AFC zo goed als onoverbrugbaar geworden.

Onder een stralende zon maakten beide clubs er een open wedstrijd van. IJsselmeervogels had een licht veldoverwicht, maar toch kwam de thuisclub op voorsprong. Hiervoor hadden Danny van den Meiracker en Ali Akla de paal al geraakt en konden Maikel de Harder en Robbert Olijfveld alleen op keeper Jansen af, maar faalden beide jammerlijk. De eerste goal werd wel gemaakt door een speler van De Vogels, maar wel in het eigen doel. Veel kon Eef van Riel hier echter niet aan doen.

Voor rust kwam IJsselmeervogels via een terechte penalty nog terug tot 1-1. Danny van den Meiracker schoot beheerst binnen. De rust werd met deze uitslag echter niet gehaald. GVVV-aanvoerder Roy Terschegget kopte de 2-1 binnen.

gvvijs1
Robbert Olijfveld schiet de 1-1 binnen

Na rust zocht IJsselmeervogels de aanval. Dit was ook nodig, want koploper AFC had met 2-3 gewonnen bij Jong Vitesse. Puntenverlies zou betekenen dat de achterstand onoverbrugbaar zou worden, mits er een wonder gebeurt. Het duurde nog geen tien minuten of het was alweer gelijk. Robbert Olijfveld stond aan het eind van een aanval via Danny van den Meiracker en Maikel de Harder en kon de bal makkelijk binnenschieten. 2-2.

Doordat de aanval nog meer werd gezocht werd ook ruimte weggegeven. GVVV profiteerde hier via Mo Bendadi bijna van, maar het was toch vooral wachten op de voorsprong voor De Vogels.

De tijd tikte weg en de blessuretijd ging in. Zes minuten, gezien het tijdrekken van de thuisploeg niet meer dan terecht en misschien zelfs wel aan de lage kant. Het was GVVV die in deze minuten drie goede kansen kreeg. De eerste twee gingen er niet in. Jeremy de Graaf stuitte op Jaimy Schaap en Bart Hulsbos kopte net naast. In de laatste seconden van het duel slalomde Sherwin Grot door de Vogelsdefensie en schoot de 3-2 binnen.

Hierna was het ook gelijk klaar en kon geconcludeerd worden dat AFC in theorie nog wel bijgehaald kan worden, maar dit een bijna onmogelijke opgave is. Doordat het doelsaldo van de Amsterdammers ook nog eens veel beter is (+38 om +19) is een achterstand van maximaal 2 punten nodig bij aanvang van de laatste competitiewedstrijd (IJsselmeervogels – AFC). Omdat het verschil nu 8 punten is zal IJsselmeervogels de komende drie wedstrijden moeten winnen (De Treffers uit, Jong Vitesse thuis en FC Lienden uit) en zal AFC minimaal zes punten moeten laten liggen in de wedstrijden tegen Scheveningen (thuis), Excelsior Maassluis (uit) en VVSB (thuis). Het enige wat IJsselmeervogels kan doen is de drie resterende wedstrijden winnen en hopen op een wonder. De komende wedstrijd is over twee weken om 15:30 uur.

Volgende week is er geen speelronde ingepland. Dit in verband met Koningsdag wat je uiteraard bij IJsselmeervogels kan vieren. Meer info hierover is te vinden op onze website.

Een fijn paasweekend toegewenst en tot volgende week!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd GVVV - IJsselmeervogels verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.

De foto's werden deze speelronde gemaakt door clubfotograaf Rob van Willige. In ons album vind u meer foto's.