B.J. Fikkert, K. Bodde
Vierde official:
S. de Brito Roque

Eindelijk weer winst voor IJsselmeervogels

Na vier nederlagen was het weer een keer tijd voor een overwinning. Dat werd het ook. Een goede eerste en een matige tweede helft waren goed genoeg voor een driepunter in Lienden. Na exact 2x 45 minuten stond het 2-3 en werden drie punten bijgeschreven.

Het begin was nog even schrikken voor IJsselmeervogels. De eerste aanval van FC Lienden ging er namelijk al gelijk in. Een van richting veranderd schot van Marlon Versteeg was onhoudbaar voor Jaimy Schaap, die zijn 100e duel voor IJsselmeervogels speelde. Hiervoor zal hij overigens volgende week, voor de wedstrijd tegen AFC, voor gehuldigd worden.

Lang duurde het niet voor De Vogels orde op zaken hadden gesteld. Na 15 minuten spelen stond IJsselmeervogels op voorsprong. Allereest was het Robbert Olijfveld die de buitenspelval omzeilde en scoorde. Eef van Riel deed dit twee minuten later ook en op een zeer fraaie wijze. Mike van de Laar speelde hem aan en net buiten het strafschopgebied schoot hij diagonaal binnen. Heerlijk in de kruising.

IJsselmeervogels had de wedstrijd in handen, maar verzuimde de score verder uit te breiden. Waar eerst Kevin van Diermen een doorbraak van Salim Mansouri verijdelde had Danny van den Meiracker de kans om de derde van de middag voor De Vogels te maken. Dit deed hij wel een kleine tien minuten voor rust. Nadat Gillian Justiana in het strafschopgebied gehaakt werd kon scheidsrechter Alex Bos niet anders dan naar de stip wijzen. Waar het de vorige keer nog mis ging voor Danny van den Meiracker faalde hij nu niet. Hard en hoog aan de linkerkant van keeper Jonkerman. 1-3.

Wie had verwacht dat IJsselmeervogels na rust door zou gaan en de score verder op zou voeren kwam bedrogen uit. Het leek erop dat de rem er een beetje op ging. Ondanks dat hadden De Rooien, vandaag in het geel gestoken, nog altijd het overwicht en werden ook nog kleine kansjes gecreëerd, maar ook voor de goal van Jaimy Schaap was dit het geval. Enkele wissels aan beide kansen deed het spel ook niet goed,

Het was uiteindelijk FC Lienden wat nog een goaltje scoorde. Invaller Guytho Mijland haalde van een meter of 20 uit en zag zijn schot in de hoek verdwijnen. 2-3.

IJsselmeervogels leek het even kwijt, maar een redding van Jaimy Schaap op een inzet van Yassine Zakir deed beseffen dat er toch nog een tandje bij gezet moest worden om de overwinning binnen te slepen.

Dit gebeurde bijna nog met een vierde treffer, maar keeper Jonkerman liet zien een prima keeper te zijn door een kopbal van Gévero Markiet fraai uit het doel te houden.

Net als in de eerste helft trok scheidsrechter Bos geen blessuretijd bij en was de driepunter een feit.
Of dit genoeg is om de derde plek te behalen en zo een periodetitel van AFC over te nemen en daarmee een ronde KNVB Beker over te mogen slaan zal volgende week blijken. Dan komt kampioen AFC op bezoek. Enige overgebleven concurrent voor de derde positie is Koninklijke HFC. Zij ontvangen Katwijk. Plek twee lijkt onhaalbaar. Excelsior Maassluis staat drie punten voor en heeft een veel beter doelsaldo, vergelijkbaar met Ajax en PSV afgelopen week.

Een fijn weekend toegewenst en tot volgende week!

De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te vinden in onze videowall.

Voor een meer uitgebreid verslag van de wedstrijd FC Lienden - IJsselmeervogels verwijzen we u door naar onze Twitterpagina.