Ali Akla (5-1, '50)
Maurizio Brenna (5-2, '85)
Sanny Monteiro (6-2, '89)

Overwinning op ADO '20 in zonnig Valencia

IJsselmeervogels heeft tijdens het trainingskamp in Valencia, op het sportcomplex van de Universitat de Valencia een 6-2 zege geboekt op ADO ’20. Danny van den Meiracker (2x), Eef van Riel (2x), Ali Akla en Sanny Monteiro waren verantwoordelijk voor de Rooie doelpuntenproductie.

Onder de rook van het Estadio Mestalla, het thuiscomplex van Valencia CF was het ADO ’20 dat al snel op voorsprong kwam, via een snelle uitbraak. Nog binnen het halfuur boog IJsselmeervogels de score om. Eerst bediende Ahmed el Azzouti zijn aanvalspartner Danny van den Meiracker die vervolgens eenvoudig binnen kon tikken. Kort daarna profiteerde Eef van Riel van een foutieve inspeelpass in de Heemskerkse defensie en bracht de Vogels voorsprong tegen de Superezels, de officiele bijnaam van de Heemskerkse formatie.

TM ijsado3

Nog voor rust scoordenbeide doelpuntenmakers ook nog een tweede keer, waarbij de lob van Eef van Riel over de ADO’20 doelman misschien wel de mooiste was. Het betekende de 4-1 ruststand.

Na rust kwamen voornamelijk spelers in actie die de eerste seizoenshelft als invaller, als bekerdoelman of in het tweede elftal in actie kwamen. Alleen Mike van de Laar, Robbert Olijfveld, Frenkie Overmars en Lammert Geert Heek kwamen vanmiddag niet in actie. Zij bleven vanwege (lichte) blessures aan de kant.

IMG 4296

Desalniettemin won IJsselmeervogels ook de tweede helft, met 2-1. Ali Akla was daarin met een goal en een assist belangrijk. Hij scoorde zelf na vijf minuten in de tweede helft en gunde het slotakkoord aan Sanny Monteiro die de eindstand van 6-2 op het scorebord bracht.