M.C. Jansen, L.T. de Koning
Vierde official:
R.W. de Wit

Inspiratieloze nederlaag

IJsselmeervogels is er op eigen veld niet in geslaagd om de goede reeks voort te zetten. Tegen Excelsior Maassluis werd er met 0-2 verloren. Een zege voor de gasten uit Maassluis waar eigenlijk niets op af te dingen was. De ploeg van Corneille speelde niet eens groots, maar was negentig minuten lang de bovenliggende partij.

Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel. Het eerste speldenprikje was voor de thuisploeg waar Mike van de Laar collega-middenvelder Steven Sanchez Angulo fraai diep stuurde met een bal over de defensie. De middenvelder hield het overzicht en lobte breed op de inlopende Jerrel Hak. De bal was net iets te veel achter de aanvaller, waardoor de kans verloren ging.

ijsexm2 mike

Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Een onnodig weggegeven vrije trap op de rand van de zestien leidde het eerste doelpunt van de middag in. Waar de vrije trap eerst nog leidde tot een cornerbal was het Kevin Ringeling die uiteindelijk uit een scrimmage voor de goal wist te scoren. Het betekende de vroege voorsprong voor de ploeg uit Maassluis, dat een kleine vijf minuten later erger nog leek te worden voor IJsselmeervogels. Na wederom weifelend ingrijpen door de Vogels-defensie schoot Dave van Delft binnen, maar deed in buitenspelpositie. Weliswaar nog voor de laatste verdediger, maar al achter doelman Julian Prinsen.

IJsselmeervogels leek helemaal van slag door het sterke begin van de ploeg van Dogan Corneille en het volgende schrikmoment diende zich aan toen Gabri Urbanus met een boogbal kopte richting het Vogels-doel. Waar Prinsen was gepasseerd, bracht Daniel van Son op de lijn redding. De ploeg van Gert Peter de Gunst mocht zich gelukkig prijzen dat Excelsior Maassluis gedurende het restant van de eerste helft meeging in het matige niveau dat de thuisploeg liet zien. Toch greep de Vogels-staf in door al voor rust linksbuiten Ilias Boudouni te vervangen door centrumverdediger Mitch Willems. In de rust kwamen daar Adil Haian en Philippe van Arnhem nog bij, om te proberen de ploeg zo van nieuwe impulsen te voorzien.

ijsexm1 daniel

De Rooien die hoopten op beterschap in de tweede helft kwamen al snel bedrogen uit. Al binnen twee minuten lag de bal voor de tweede keer deze middag achter Julian Prinsen. Een lange bal van achteruit werd op het randje van buitenspel waarde geschat door Dave van Delft. De 20-jarige jeugdspeler van Excelsior Rotterdam schoot onberispelijk binnen. Het was een mentale mokerslag.

Met nog enkele aanvallende wissels probeerde IJsselmeervogels het tij nog te keren, maar met uitzondering van twee kansen van Stan Beune kon het maar amper een vuist maken. Bij zijn eerste kans schoot de Amersfoortse aanvaller over toen hij vanaf de rechterkant alleen door mocht op doelman Van Leeuwen en even later vond hij diezelfde Van Leeuwen toen hij vanaf de linkerkant naar binnen sneed en in de korte hoek het doel probeerde te raken. Het mocht allemaal niet baten.

ijsexm3 steven

IJsselmeervogels kan al snel wraak nemen op deze nederlaag, want aanstaande maandag wacht in Hendrik Ido Ambracht ASWH, dat vandaag ook met flinke cijfers verloor van TEC (3-0). Gesteund door twee bussen met supporters zal er opnieuw een reeks moeten worden neergezet om in veilige haven te geraken. Met wedstrijden tegen ASWH (18e), Kozakken Boys (23e) en Scheveningen (7e) komen er, met een intermezzo tegen HHC Hardenberg (30e), drie cruciale wedstrijden tegen directe concurrenten in de strijd voor de veilige plaatsen. Het moge een understatement zijn dat er dan uit een ander vaatje getapt moet worden dan vandaag.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd