Assistent-scheidrechter:
R. Ter Hoeve, B. Sahiner

Bekijk opstellingen

Angstgegner HHC aan de zegekar

In Jack's League heeft IJsselmeervogels in Hardenberg ook van traditionele angstgegner HHC Hardenberg weten te winnen. De doelpunten kwamen vlak voor rust tot stand via Jerrel Hak en Jeffrey Buitenhuis. Door deze nieuwe overwinning - de zesde in de laatste acht wedstrijden - stijgt IJsselmeervogels naar de elfde positie en neemt het een grote stap in lijfsbehoud.

Net als vorig seizoen won IJsselmeervogels op De Boshoek met 0-2 en net als vorig seizoen stond de uitslag bij rust al op het scorebord.
Het was wachten op de slotfase van de eerste helft voor deze goals. Spectaculair was het niet in Hardenberg. Enkel twee schoten van Danny van den Meiracker , te zacht om keeper Borgman te verrassen en hard over de goal, waren de wapenfeiten van De Vogels. HHC zette daar een goede aanval tegenover waar aanvaller Rob van der Leij met een voorzet van rechts niet gevonden werd door Danny Bouws. Doelman Julian Prinsen kon makkelijk vangen.

Waar iedereen al dacht aan de rust met een brilstand kwamen de kleine 1000 toeschouwers bedrogen uit. Jerrel Hak bracht 4 minuten voor tijd namelijk de 0-1 op het scorebord. Na een corner liet keeper Nick Borgman de bal los, waarna de buitenspeler de bal voor het intikken had. 0-1
Twee minuten later werd het nog mooier voor De Vogels. Jeffrey Buitenhuis verdubbelde de score nadat hij na een vrije bal op de juiste plek stond. Zo werd de kleedkamer dus niet met een 0-0 gelijke stand, maar met een 0-2 voorsprong opgezocht. Wat een weelde voor IJsselmeervogels.

hhcijs1 buitenhuis

Na rust ging IJsselmeervogels in de verdedigingsmodus, maar zocht het zo nu en dan ook de aanval. Dit leidde na een kleine 10 minuten tot een kans. Mike van de Laar stond aan het eind van die aanval en schoot de bal net naast het Hardenbergse doel.
Hier tegenover stond mogelijkheid op een schietkans voor Rutger Etten, maar hij had ruzie met het gras en kwam niet tot een schot.

De Vogels hielden stand en hadden het geluk ook aan de zij. Een corner van Uruguayaan Matías Jones werd namelijk ingekopt door Rob van der Leij, maar werd net voor de doellijn weggewerkt.
Aan de overkant had ook HHC niet te klagen. Invaller Rydell Poepon had het duel namelijk definitief kunnen beslissen. Helaas voor De Vogels kreeg hij de bal niet onder controle waardoor de hoek lastig werd om in te kunnen schieten. Zijn schot ging voorlangs.

Met nog 5 minuten op de klok kreeg de aanvaller wederom een dot van een kans. Na een slimme vrije trap van mede-invaller Ilias Boudouni (hij wipte de bal over de muur heen), kan Rydell Poepon op doelman Borgman af, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd en keerde met zijn linkervoet.

Ook in de vijf toegevoegde minuten lukte HHC Hardenberg het niet om een (aansluitings)treffer te maken. Zo won IJsselmeervogels opnieuw en staat de teller momenteel op 38 punten. Doordat Kozakken Boys (met plek 16 op de hoogste promotie/degradatieplaats) verloor van Jong Volendam is het gat gegroeid tot 12 punten. Met nog zes wedstrijden te spelen moet dit toch genoeg zijn om te kunnen zeggen dat we wel veilig zijn. Rekenkundig is dit natuurlijk nog niet het geval, maar er moeten gekke dingen gebeuren wil dit nog mis gaan.

Volgende week ontvangen we Scheveningen. De club uit de badplaats sluit het linker rijtje af met slechts een puntje meer dan De Vogels. Wellicht wordt het klimmen op de ranglijst dus nog even voortgezet.

Een fijn weekend toegewenst en tot volgende week op De Westmaat!

Voor een samenvatting van het duel kunt u hier terecht.